Food Yoga Lifestyle När det medvetna valet blir det självklara

Som yogalärare, livsstilskonsult, föreläsare och författare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående

Grönkålssallad
Grönkålssallad

Grönkålssallad

Årets julsallad blev riktigt god och är som alltid enkel att göra.

Ingredienser för ca 8 personer

  • 400 gram grönkål
  • 1 dl, ca 60 gr, valnötter
  • 2 färska fikon
  • 4 torkade fikon
  • 1/2 rödlök
  • 1 granatäpple
  • 150 gr grönmögelost, tex Kvibille Ädelost, kan skippas eller bytas ut mot tempeh
  • 1 tsk pepparkakskrydda
  • 1,5 dl olivolja
  • 0,5 dl äppelcidervinäger
  • 0,5 tsk salt

Gör så här:

  1. Skölj grönkålen och ta bort de grova stjälkarna, finhacka eller strimla den och lägg i en stor salladsskål
  2. Ta 0,5 dl olivolja av bra kvalitet och massera in grönkålen ordentligt. Låt stå
  3. Finhacka rödlöken och lägg i kallt vatten
  4. Blanda 1 dl olivolja med 0,5 dl äppelcidervinäger och 0,5 tsk salt
  5. Häll av vattnet från rödlöken och häll över delar av dressingen tills det täcker
  6. Grovhacka valnötterna och rosta dom i pepparkakskryddan, börja på lite högre värme och sänk sedan till medelvärme. Rosta och rör om tills de fått färg och kryddan fått fäste på hela nöten.
  7. Ta ur kärnorna ur granatäpplet och skölj rent dem, låt rinna av.
  8. Finhacka de torkade fikonen
  9. Klyfta de färska fikonen
  10. Bryt grönmögelosten i mindre bitar
  11. Blanda löken med dressingen i grönkålen
  12. Häll ner de avsvalnade pepparkaks-nötterna och de torkade fikonen, blanda om
  13. Blanda ner 2/3 av granatäpplena och lite mer dressing, smaka av, ta mer dressing om det behövs.
  14. Fördela osten och de färska fikonen jämnt över salladen och strö sist över de sista av granatäpplena

Servera med resten av julbordet eller till en valfri varmrätt.

Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs