Food Yoga Lifestyle När det medvetna valet blir det självklara

Som yogalärare, livsstilskonsult, föreläsare och författare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående

Rödkålssallad
Rödkålssallad

Rödkålssallad

En superfräsch och nyttig rödkålssallad som passar till julbordet men också precis när som helst!

Ingredienser för ca 8 personer

Sallad:

  • Rödkål ca 900 gram
  • 1 blodapelsin
  • ca 10 stjälkar badpersilja
  • 1 dl mandlar
  • 2 msk torkade tranbär

Dressing:

  • 1 dl olivolja
  • 1/2 dl vit balsamvinäger
  • 1 tsk dijonsenasp
  • 1/2 tsk/några droppar honung
  • 1 pressad vitlöksklyfta (kan skippas)
  • Salt och vitpeppar

Gör så här:

  1. Blanda dressingen i en glasburk och skaka den tills krämig, smaka av.
  2. Strimla eller mandolina rödkålen
  3. Lägg ner i en salladsskål och häll över lite av dressingen, blanda om och låt stå.
  4. Filea ur blodapelsinklyftorna och skär i tunna skivor
  5. Grovhacka eller mortla mandlarna och rosta i en stekpanna med havssalt tills de fått lite färg.
  6. Hacka persiljan
  7. Blanda i alla ingredienser med rödkålen och addera lite mer dressing tills lagom.

Servera på julbordet, till varmrätten eller som grunden till en sallad och toppa med tex pocherade ägg.

Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs