Food Yoga Lifestyle När det medvetna valet blir det självklara

Som yogalärare, livsstilskonsult, föreläsare och författare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående

Blomkål
Blomkål

Hel ugnsrostad blomkål med ärtpesto!

Blomkålen är den perfekta grönsaken för att rosta hel ugnen och kan varieras med olika smaker, här serveras den med en fräsch ärtpesto.

2-4 personer

Ingredienser Blomkål

  • 1 blomkål
  • 1/2- 1 dl olivolja
  • Zesten från 1/2 citron (helst eko)
  • 1 tsk chiliflakes, 1 tsk havssalt, 1 tsk svartpeppar.
  • 2 vitlöksklyftor.
  • 50 gr smör (kan skippas)

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 180 grader
  • Skölj blomkålen och ta bort blasten (spara dessa, skär bort det grövsta och rosta separat med olivolja och havssalt på 200 grader)
  • Blanda olivoljan med chili, citronzest och pressad vitlök, pensla över blomkålen
  • Klicka ut smöret på blomkålen alternativ använd mer olivolja.
  • Salta och peppra.
  • In i ugnen i ca 45-60 min, beroende på storlek.

Ingredienser Ärtpeston

  • 250 gr frysta ärtor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 75-100 gr parmesan
  • 0,75 - 1 dl olivolja
  • Juice från 1 citron och zest från 1/2 citron
  • 50 gr rostade pinjenötter
  • Havssalt och svartpeppar

Gör så här:

  • Tina ärtorna i rumstemperatur i en skål
  • Rosta pinjenötterna med lite havssalt i en stekpanna tills gyllenbruna
  • Riv i parmesanosten grovt
  • Pressa citronen och riv i zesten
  • Pressa vitlöken
  • Blanda alla ingredienser med en mixerstav och smaka av med mer olivolja, salt, peppar och parmesan.
  • Ta ut blomkålen, skiva den i tjocka skivor och servera med peston till andra grönsaker eller fisk, fågel och kött.
Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs