Food. Yoga. Lifestyle. När det medvetna valet blir det självklara

Som kostrådgivare, yogalärare och hälsoföreläsare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående.

Blomkål
Blomkål

Hel ugnsrostad blomkål med ärtpesto!

2-4 personer

Ingredienser Blomkål

  • 1 blomkål
  • 1/2- 1 dl olivolja
  • Zesten från 1/2 citron (helst eko)
  • 1 tsk chiliflakes, 1 tsk havssalt, 1 tsk svartpeppar.
  • 2 vitlöksklyftor.
  • 50 gr smör (kan skippas)

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 180 grader
  • Skölj blomkålen och ta bort blasten (spara dessa, skär bort det grövsta och rosta separat med olivolja och havssalt på 200 grader)
  • Blanda olivoljan med chili, citronzest och pressad vitlök, pensla över blomkålen
  • Klicka ut smöret på blomkålen alternativ använd mer olivolja.
  • Salta och peppra.
  • In i ugnen i ca 45-60 min, beroende på storlek.

Ingredienser Ärtpeston

  • 250 gr frysta ärtor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 75-100 gr parmesan
  • 0,75 - 1 dl olivolja
  • Juice från 1 citron och zest från 1/2 citron
  • 50 gr rostade pinjenötter
  • Havssalt och svartpeppar

Gör så här:

  • Tina ärtorna i rumstemperatur i en skål
  • Rosta pinjenötterna med lite havssalt i en stekpanna tills gyllenbruna
  • Riv i parmesanosten grovt
  • Pressa citronen och riv i zesten
  • Pressa vitlöken
  • Blanda alla ingredienser med en mixerstav och smaka av med mer olivolja, salt, peppar och parmesan.
  • Ta ut blomkålen, skiva den i tjocka skivor och servera med peston till andra grönsaker eller fisk, fågel och kött.
Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs