Food. Yoga. Lifestyle. När det medvetna valet blir det självklara

Som kostrådgivare, yogalärare och hälsoföreläsare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående.

Chiligryta med pumpa

Het chiligryta med pumpa och bönor!

6 portioner

Ingredienser gryta:

  • 1/2 dl olivolja
  • 1 gul lök
  • 1/2 butternutpumpa
  • 1 tetra av varje av kidneybönor, svarta bönor och borlottibönor
  • 1 röd paprika
  • I burk krossade tomater
  • 1 röd färsk chili
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1/2 liter ( 2 msk) vegetarisk buljong.
  • Naturell yoghurt eller gräddfil och surdegsbröd eller annat bröd att servera till grytan

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Skala och skär pumpan i kuber
  • Lägg på en plåt och droppa ca 1 msk olivolja över, 1 ordentligt nypa havssalt och 4 pressade vitlöksklyftor, blanda om och in i ugnen i ca 20 min
  • Under tiden skölj och hacka lök, paprika och chili
  • Häll bönorna i ett durkslag, skölj och låt rinna av
  • Koka upp vatten och blanda i 2 msk buljongpulver
  • Häll olivoljan i botten på en gryta, värm upp
  • Stek löken, chilin och paprikan tills mjuka
  • Häll i kryddorna
  • Ta ut pumpan och häll ner i pumpan
  • Häll i de krossade tomaterna, rör runt i ca 10 minuter
  • Häll sedan ner bönorna och låt småputtra ca 5 minuter.
  • Smaka av och krydda mer eller späd med mer vatten om det behövs
  • Toppa med några blad om du vill
  • Servera grytan rykande het med yoghurt eller gräddfil och valfritt bröd
  • Passar också bra att servera till fisk eller kött
Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs