Food Yoga Lifestyle När det medvetna valet blir det självklara

Som yogalärare, livsstilskonsult, föreläsare och författare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående

Chiligryta med pumpa

Het chiligryta med pumpa och bönor

Vad passar bättre än en het och smakrik chiligryta när mörkret och kylan kryper sig på.

Ingredienser 6 portioner

  • 1/2 dl olivolja
  • 1 gul lök
  • 1/2 butternutpumpa
  • 1 tetra av varje av kidneybönor, svarta bönor och borlottibönor
  • 1 röd paprika
  • I burk krossade tomater
  • 1 röd färsk chili
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1/2 liter ( 2 msk) vegetarisk buljong.
  • Naturell yoghurt eller gräddfil och surdegsbröd eller annat bröd att servera till grytan

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Skala och skär pumpan i kuber
  • Lägg på en plåt och droppa ca 1 msk olivolja över, 1 ordentligt nypa havssalt och 4 pressade vitlöksklyftor, blanda om och in i ugnen i ca 20 min
  • Under tiden skölj och hacka lök, paprika och chili
  • Häll bönorna i ett durkslag, skölj och låt rinna av
  • Koka upp vatten och blanda i 2 msk buljongpulver
  • Häll olivoljan i botten på en gryta, värm upp
  • Stek löken, chilin och paprikan tills mjuka
  • Häll i kryddorna
  • Ta ut pumpan och häll ner i pumpan
  • Häll i de krossade tomaterna, rör runt i ca 10 minuter
  • Häll sedan ner bönorna och låt småputtra ca 5 minuter.
  • Smaka av och krydda mer eller späd med mer vatten om det behövs
  • Toppa med några blad om du vill
  • Servera grytan rykande het med yoghurt eller gräddfil och valfritt bröd
  • Passar också bra att servera till fisk eller kött
Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs