Food Yoga Lifestyle När det medvetna valet blir det självklara

Som yogalärare, livsstilskonsult, föreläsare och författare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående

Nygräddad äppelpaj
Knäckig äppelpaj under tillagning

Äppelpaj

En lagom söt och lite knäckig äppelpaj som kan ätas med gott samvete både som efterrätt och mellanmål.

Ingredienser för en normalstor form:

  • 4-5 krispiga och syrliga äpplen med skalet kvar
  • 4 dl havregyn
  • 150 gr kokosolja
  • 6 färska urkärnade dadlar
  • 2 tsk kanel
  • 1 nypa havssalt
  • 1-2 tsk svensk honung

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 180 grader
  • Skiva äpplen tunt med skalet kvar
  • Smörj lite olja i botten på formen och sprid sedan ut äpplen jämnt fördelat
  • Smält kokosoljan på svag värme, bland ner havregryn och kanel i oljan, rör om på svag värme
  • Finhacka och mosa dadlarna lite försiktigt och blanda ner i kastrullen
  • Blanda sist ner honungen
  • Lägg havreblandningen ovanpå äpplena så att det täcker hela formen
  • Strö över ytterligare lite kanel
  • In i ugnen i ca 25 min, tills äpplena är mjuka och toppen är lite krispig

Servera pajen ljummen med valfritt tillbehör. Jag äter den helst med färska bär. Förvar resterna i kylskåp i mindre portioner, perfekt till frukost eller mellanmål!

Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs