Food Yoga Lifestyle När det medvetna valet blir det självklara

Som yogalärare, livsstilskonsult, föreläsare och författare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående

Zucchini carpaccio
Zucchini carpaccio

Zucchini carpaccio

En snabb, nyttig och smakrik förrätt eller side.

Ingredienser 4 portioner:

  • 1 medelstor zucchini
  • 1/2 dl olivolja gärna av finare sort
  • 1 dl parmesan
  • 1/2 ekologisk citron
  • 1/4 kruka med mynta
  • 25 gr rostade pinjenötter
  • Flingsalt och svartpeppar

Gör så här:

  1. Skiva zucchinin tunt med en osthyvel eller mandolin
  2. Lägg på ett fat
  3. Ringla över olivolja, salt och peppar, vänd skivorna en gång fram och tillbaka, låt stå
  4. Hetta upp en torr stekpanna och rosta pinjenötterna med lite havssalt. Låt svalna
  5. Riv parmesanen grovt
  6. Finhacka myntan
  7. Riv zesten av citronen och pressa juicen
  8. Toppa zucchinin med pinjenötter och mynta
  9. Blanda resten av olivoljan med citronjuicen och ringla över
  10. Toppa med parmesan och pinjenötter
  11. Smaka av med salt och peppar
Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs