Food Yoga Lifestyle När det medvetna valet blir det självklara

Som yogalärare, livsstilskonsult, föreläsare och författare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående

Sparris som ligger på en köksbänk med tomater och citron
Sparris med parmesan, pinjenötter och citron

Sparris med parmesan, pinjenötter och citron

Sparris passar till det mesta och går att tillaga på flera sätt. Oavsett hur du väljer att laga den så behöver din inte lång tid. Ånga, rosta, koka, grilla eller stek. Välj själv hur du tillagar sparrisen och sen lägger du på tillbehören. Ett tips är att bryta av stjälken, den nedersta delen, istället för att skära. När man bryter går den av på precis rätt ställe.

Ingredienser, ca 4 personer

  • I knippe Sparris
  • 100 gram parmesan
  • 2 msk pinjenötter
  • 1/2 citron
  • olivolja, salt och svartpeppar

Gör så här:

  1. Tillaga sparrisen på valfritt sätt, (koka, rosta, ånga, stek eller grilla, max några minuter).
  2. Rosta pinjenötter i stekpanna med lite havssalt, tills gyllenbruna.
  3. Lägg sparrisen på en tallrik, strö över pinjenötter.
  4. Skiva parmesan över med en osthyvel.
  5. Blanda ca 1 dl olivolja med juicen från 1/2 citron, salt och svartpeppar.
  6. Ringla över och servera.
Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs