Food Yoga Lifestyle När det medvetna valet blir det självklara

Som yogalärare, livsstilskonsult, föreläsare och författare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående

Auberginerullader
Auberginerullader

Auberginerullader med getost och tomatsås.

En smakrik och mättande rätt som passar till pasta, kött, krispig sallad, på en surdegstoast, som förrätt och/eller huvudrätt.

Ingredienser 4 portioner:

  • 2 aubergine
  • 180 gr getost
  • en liten bit parmesan
  • 400 gr passerade tomater
  • 1/2 basilika
  • 1/2 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk honung
  • Olivolja, salt och svartpeppar.

Gör så här:

  • Ta fram getosten så den blir rumstemperererad.
  • Skiva auberginen på längden i ca 1/2 cm tunna skivor.
  • Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Salta och droppa lite olivolja över auberginen på vardera sida, låt stå medans ugnen blir varm.
  • Stoppa in auberginen i ugnen i ca 20 minuter.

Förbered tomatsåsen:

  1. Finhacka löken och stek mjuk i olivolja.
  2. Finhacka vitlök och basilika och stek en stund med löken.
  3. Häll över de passerade tomaterna, rör runt.
  4. Krydda med salt, peppar och honung. Smaka av och låt puttra på låg värme.

  5. Ta ut auberginen från ugnen efter ca 20 minuter, låt svalna något.
  6. Skiva getosten tunt och fördela ca 2-3 skivor per aubergineskiva.
  7. Lägg osten i mitten av auberginen och rulla sedan till rullader, lägg dem bredvid varandra i en liten ugnsfast form.
  8. Häll över tomatsåsen, riv en bit parmesan över och in i ugnen några minuter tills parmesanen börjar smälta.

Servera med valfritt tillbehör gärna med krispigt tuggmotstånd.

Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs