Food. Yoga. Lifestyle. När det medvetna valet blir det självklara

Som kostrådgivare, yogalärare och hälsoföreläsare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående.

Asiatisk glasnudelsallad
Asiatisk glasnudelsallad

Asiatisk glasnudelsallad

Ingredienser 4 portioner:

  • 1 st pak choi
  • 1 1 liten påse machésallad ca 65 gr
  • 1 150 g sockerärtor
  • 1 1/2 gul paprika
  • 1 1/2 röd paprika
  • 1 1,5 salladslökar
  • 1 1/2 gurka
  • 1 1 avokado
  • 1 10 körsbärstomater
  • 1 250 gr tinade Sojabönor
  • 1 1/2 finhackad rödlök
  • 1 1 kruka Koriander
  • 1 250 gr tinad Mango
  • 1 150 g glasnudlar
  • 1 2 dl rostade Jordnötter eller cashewnötter
  • 300 g skalade räkor, tofu, lax eller kyckling
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja

Dressing:

  • 0,5 finhackad salladslök
  • 2 msk sesamolja
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk acaciahonung
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • Juicen från 2 st lime
  • 1/2 dl tamari, japansk soja

Gör så här:

  1. Blanda dressingen och låt den stå i rumstemperatur.
  2. Skölj och skär alla grönsaker utom koriandern.
  3. Krossa nötterna grovt i en separat skål.
  4. Koka upp vatten till glasnudlarna.
  5. Häll olivoljan i en stekpanna.
  6. Finhacka vitlöken och lägg i pannan, låt puttra på mellanvärme.
  7. Lägg i glasnudlarna i vattnet och koka enligt förpackningen, sila, skölj i kallt vatten och låt rinna av.
  8. Blanda alla grönsakerna med nudlarna och en del av dressingen.
  9. Höj värmen på vitlöksoljan och stek toppingen (räkor, lax mm) i några minuter.
  10. Lägg toppingen på salladen och allra sist strö över med nötter och koriander.
  11. Häll på mer dressing om du vill.

Vi behåller nötter, koriander och topping (lax, räkor mm) vid sidan om eftersom alla tycker lite olika om just de sakerna.

Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs