Food Yoga Lifestyle När det medvetna valet blir det självklara

Som yogalärare, livsstilskonsult, föreläsare och författare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående

Regnbågssallad
Tofudressing

Regnbågssallad med Tofu dressing

En härlig sallad i regnbågens alla färger som passar perfekt till lunch eller tillbehör. Toppa med tex Tofu, chevré (bilden) eller det du tycker om. Alternativt behåll den som den är.

Ingredienser 4 personer (som tillbehör) (2 personer som lunch)

  • Sallad: 2 nävar blandade gröna blad
  • 1/2 rödlök (är du känslig för rå lök lägg den i kallt vatten och lite salt en stund)
  • 1 dl majs
  • 1 dl valfria bönor
  • 1/2 gul paprika
  • 1/2 röd paprika
  • 1/4 rödkål
  • 1 uppskuren avokado
  • 6-10 röda minitomater
  • 1/3 gurka

Valfri topping: Tofu, tempeh, fetaost, getost, linser etc.

Dressing (håller 3-5 dagar i kylskåp)

  • 400 gr Silkestofu
  • 2 cm riven färsk ingefära
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk honung eller 1/2 msk agave
  • 3 msk tahini
  • juicen från en citron
  • 1 msk finhackad lök eller 1 vitlöksklyfta
  • Svartpeppar, havssalt och chiliflakes efter smak.

Gör så här:

  1. Lägg bladgrönsakerna i botten.
  2. Skär grönsakerna i lika stora bitar och toppa salladen.
  3. Blanda dressingen med en mixerstav eller i en blender.
  4. Blanda salladen med dressingen.
  5. Välj valfritt tillbehör.
Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs