Food. Yoga. Lifestyle. När det medvetna valet blir det självklara

Som kostrådgivare, yogalärare och hälsoföreläsare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående.

Regnbågssallad
Tofudressing

Regnbågssallad med Tofu dressing

En härlig sallad i regnbågens alla färger som passar perfekt till lunch eller tillbehör. Toppa med tex Tofu, chevré (bilden) eller det du tycker om. Alternativt behåll den som den är.

Ingredienser 4 personer (som tillbehör) (2 personer som lunch)

  • Sallad: 2 nävar blandade gröna blad
  • 1/2 rödlök (är du känslig för rå lök lägg den i kallt vatten och lite salt en stund)
  • 1 dl majs
  • 1 dl valfria bönor
  • 1/2 gul paprika
  • 1/2 röd paprika
  • 1/4 rödkål
  • 1 uppskuren avokado
  • 6-10 röda minitomater
  • 1/3 gurka

Valfri topping: Tofu, tempeh, fetaost, getost, linser etc.

Dressing (håller 3-5 dagar i kylskåp)

  • 400 gr Silkestofu
  • 2 cm riven färsk ingefära
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk honung eller 1/2 msk agave
  • 3 msk tahini
  • juicen från en citron
  • 1 msk finhackad lök eller 1 vitlöksklyfta
  • Svartpeppar, havssalt och chiliflakes efter smak.

Gör så här:

  1. Lägg bladgrönsakerna i botten.
  2. Skär grönsakerna i lika stora bitar och toppa salladen.
  3. Blanda dressingen med en mixerstav eller i en blender.
  4. Blanda salladen med dressingen.
  5. Välj valfritt tillbehör.
Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs