Food Yoga Lifestyle När det medvetna valet blir det självklara

Som yogalärare, livsstilskonsult, föreläsare och författare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående

Blomkålshummus
Blomkålshummus

Blomkålshummus!

En ljuvligt god dipp som passar till grönsakerna eller som en side till varmrätten.

Ingredienser stor portion (håller 3-5 dagar i kylen)

  • 1 blomkålshuvud (mellanstort ca 500 gr)
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl thaini
  • 5 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • Havssalt och svartpeppar.
  • 1/2 kruka koriander eller persilja

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär blomkålen i mindre bitar, ta ca 1 msk olivolja och gnid in blomkålen.
  3. Lägg på en plåt, salta och peppra lite, rosta i ugnen i ca 20-25 minuter.
  4. Låt svalna något.
  5. Mixa blomkålen med thaini, vatten, resten av olivoljan, vitlöksklyftan, juicen från citronen.
  6. Mixa tills slät, addera mer vatten om det behövs, smaka av med mer salt och peppar.
  7. Häll över i en skål och garnera med finhackad koriander eller persilja, ringla över lite olivolja, riv över lite zest från citronen och lite flingsalt.
Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs