Food. Yoga. Lifestyle. När det medvetna valet blir det självklara

Som kostrådgivare, yogalärare och hälsoföreläsare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående.

Halloumi pita
Halloumi pita

Halloumi pita

Pita är en återkommande favorit i vår familj men då några av oss föredrar vegetariskt har vi skapat en egen variant på Halloumi och för att slippa bli proppmätt lägger jag min i ett salladsblad, så egentligen ska vi nog döpa om den till Halloumirulle eller något;) Oavsett namn så är det ett gott alternativ både till vardagsmiddag och som en variant på fredagstacos.

Ingredienser ca 2-3 personer.

  • 1 halloumi
  • 1 romansalladshuvud
  • 10-15 körsbärstomater
  • 1 gurka
  • 1 burk majs - valfritt
  • 1 kruka koriander - valfritt

Gör så här:

  • Börja med pizzasalladen
  • Gör sedan den inlagda rödlöken
  • Förbered Rhode Island såsen, häll gärna över i en pipflaska och låt stå i kylskåp.

  • Skär Halloumi i kuber och stek i rapsolja först på lite högre värme så den får färg, sänk sedan och låt steka tills mjuk i mitten.
  • Plocka och rengör bladen på romansalladen tills du har minst 2 var.
  • Finhacka resten av salladen - lägg i en skål
  • Finhacka tomater och gurka och lägg i en skål
  • Häll upp majs i enskål
  • Bryt av koriander från krukan och lägg i en skål.
  • När allt är klart finhacka även pizzasalladen.

Ställ alla skålar med grönsaker, Halloumi, Rhode Island, pizzasallad och rödlök på bordet, lägg salladsbladen på ett fat. Ta ett salladsblad fylle med de olika ingredienserna, drilla över såsen och ät och njut!

Pizza sallad: (gör egen eller köp färdig på pizzerian)

  • 500 g vitkål
  • 0,5 dl rapsolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • ev. lite svartpeppar
  • krydda med italiensk salladsdressing om du önskar.

Gör så här: Strimla vitkålen och blanda noggrant med saltet, låt vila i ca 15 minuter, häll sedan i oljan och vinägern, blanda om, smaka av med kryddor.

Inlagd rödlök:

  • 1 rödlök
  • 1,5-2 dl vatten
  • 0,5 dl rödvinsvinäger
  • salt (efter smak)

Gör så här: Skär löken i tunna skivor. Häll vattnet, vinägern och saltet i en skål, blanda. Lägg ner löken och blanda om. Låt stå tills det är dags att äta.

Rhode Island sås:

  • 0,75 dl majonäs
  • 3 dl crème fraiche
  • 0,5 dl chilisås eller ketchup för mildare smak.
  • 2 msk citronsaft - smaka av och addera ev. en tredje msk.
  • ev. 1 msk konjak.
  • 1-2 tsk salt och något varv med svartpepparkvarnen.

Gör så här: Blanda allt väl och smaka av, krydda efter smak.

Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs