Food Yoga Lifestyle När det medvetna valet blir det självklara

Som yogalärare, livsstilskonsult, föreläsare och författare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående

Flap Jack

Flap Jack, en nyttigare version.

Basreceptet på Flap Jack är gott som det är men vill man kan man smaksätta med nedan förslag.

Ingredienser ca 15 st.

  • 150 gr smör eller 1 dl kokosolja
  • 2 dl hasselnötter
  • 1 dl mandel
  • 3 dl havregryn
  • 3 dl bovete (helst krossat men gryn går bra)
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 3 ägg eller 3 "chiaägg" = Blanda 3 msk chiafrön, hela eller malda till mjöl, med 9 msk vatten, låt stå i ca 20 minuter tills de svällt och blivit geleaktiga.
  • 0,5 dl linfrön
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 2 msk chiafrön (kan uteslutas om chiaäggs används)
  • 1,5 dl riven kokos
  • 1 dl hackade dadlar
  • 1 dl gojibär
  • 1 msk honung

Valfri smaksättning:

  • 50 gram finhackad mörk choklad 80% eller mer, eller 50 gr kakaonibs
  • 50 gr valfritt nötsmör
  • 1 msk kanel och 2 msk kardemumma
  • 50 gr torkade blåbär

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Smält smör eller kokosolja på spisen och låt svalna lite.
  • Mixa hasselnötter och mandlar i matberedaren till crunchy.
  • Häll ner nötterna och fettet i en bunke och rör om.
  • Blanda ner havregryn, bovete, mandelmjöl, vaniljpulver, ägg/chiaägg, linfrön, sesamfrön, chiafrön (kan uteslutas om chiaäggs används), kokos, dadlar, gojibär, honung, rör om ordentligt tills en bra smet.
  • Blanda ner vallfri smaksättning.
  • Klicka ut 15 avlånga bars på bakplåtspapper och platta till dem.
  • Grädda i mitten av ugnen i ca 15 - 20 minuter min, tills gyllenbruna.
  • Låt svalna.
  • Packa i en i en glas- eller plåtlåda med bakplåtspapper emellan, förvara i skafferiet eller frysen för längre hållbarhet.
  • Enjoy!
Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs