Food Yoga Lifestyle När det medvetna valet blir det självklara

Som yogalärare, livsstilskonsult, föreläsare och författare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående

Vegansk wok med tofu och broccoli
Vegansk wok med tofu och broccoli

Vegansk wok med tofu och broccoli

Värmande och mättande wok som går snabbt att göra.

Ingredienser 2 personer

  • 200 gr naturell Tofu
  • 1 broccoli (1 huvud)
  • 1 röd eller gul lök
  • 1 bit ingefära
  • 1 bit röd chili
  • olivolja
  • japansk soja
  • havssalt och ingefärspulver.

Valfritt: råris eller fullkornsnudlar.

Servera med sallad på tex: Pak choi, morot, paprika, koriander, granatäpple

Toppa med sesamfrön, en skvätt lime och rostade cashewnötter.

Gör så här:

  1. Skär upp tofun och grönsakerna i lagom stora bitar.
  2. Hetta upp olivolja så det täcker botten på pannan och 1 msk soja.
  3. HStek lök, chili och ingefära mjukt
  4. Lägg ner tofun i stekpannan, toppa med lite mer soja och strö över ingefärspulver, rör runt ordentligt.
  5. Koka ris eller nudlar enligt förpackningen om de önskas som tillbehör
  6. När tofun börjar få färg lägg i broccolin och toppa med lite olivolja.
  7. Låt wokas i några minuter och rör försökt runt.
  8. Skär grönsakerna till salladen och blanda i en skål med en liten skvätt olivolja.
  9. Rosta cashewnötterna i en torr stekpanna några minuter med lite havssalt.
  10. Lägg upp woken och salladen på en tallrik med ev ris/nudlar. Häll över sojan/oljan som är kvar i woken, pressa över en skvätt lime och toppa med cashewnötter och sesamfrön.
  11. Smaklig måltid.
Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs