Food. Yoga. Lifestyle. När det medvetna valet blir det självklara

Som kostrådgivare, yogalärare och hälsoföreläsare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående.

Squashknyten med ricottaost i tomatsås

Squashknyten med ricottaost i tomatsås

Ingredienser Squashknyten 2 personer:

  • 2 hela squash
  • 1 burk, 250 gr, ricotta
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt och peppar.
  • ca 75 gr parmesan
  • Sidesallad: 1 påse ruccola, olivolja, balsamvinäger, flingsalt och svartpeppar.

Ingredienser tomatsås:

(PS. om du inte har tid att göra tomatsås från grunden är det helt ok att köpa en burk färdig tomatsås, välj lite bättre kvalité och kolla ingredienserna)

  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 burkar konserverade körsbärstomater
  • 1 pkt färska körsbärstomater
  • I kruka basilika
  • 150 gr riven parmesan
  • 2 mozzarellaostar a 125 gr.
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk msk honung
  • salt och peppa
  • Olivolja
  • 1 msk/tärning grönsaksbuljong

Gör så här (Börja med tomatsåsen, därefter squashknyten):

  1. Finhacka lök och vitlök
  2. Hetta upp olivolja och fräs löken/vitlöken i mellanhög värme i en stor panna tills mjuka
  3. Salta och peppra
  4. Häll i en 1 msk vitvinsvinäger och 1 msk tomatpuré
  5. Droppa i en 1 tsk msk honung.
  6. Häll på de konserverade körsbärstomaterna
  7. Lägg i buljongen och späd i ca 1 dl vatten, rör runt
  8. Lägg i de färska tomaterna och bladen från ½ basilikan
  9. Låt stå och puttra i minst 30 minuter.
  10. Sätt ugnen på 200 grader.
  11. Hyvla squashen med osthyvel tills du kommer till kärnorna i mitten, vänd på den och fortsätt hyvla. Lägg skivorna på ett hushållspapper.
  12. Blanda ricottan med pressad vitlök, salt och peppar.
  13. lägg squashskivorna två och två i kors, klicka i en stor sked ricotta i mitten, vik ihop med det understa lagret först, som en knyte. Lägg på ett fat.
  14. När alla knyten är klara häll över tomatsåsen till en ugnsfast form.
  15. lägg sedan i knytena och riv över parmesanen och strö över fler basilikablad.
  16. In i ugnen i 20 minuter.
  17. Servera med ruccola, olivolja, balsamvinäger, svartpeppar och havssalt.
Boka yogaklass Boka resa Boka onlinekurs