Food Yoga Lifestyle När det medvetna valet blir det självklara

Som yogalärare, livsstilskonsult, föreläsare och författare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående

Squashknyten med ricottaost i tomatsås
Squashknyten med ricottaost i tomatsås

Zucchiniknyten med ricottaost i tomatsås

Zucchini är en tacksam grönsak eftersom den suger åt sig av smakerna, är lätt att hantera, tål värme bra och är mättande.

Ingredienser Squashknyten 2 personer:

  • 2 hela squash
  • 1/2 citron
  • 1 burk, 250 gr, ricotta
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt och peppar.
  • ca 100 gr parmesan
  • Sidesallad: 1/2 påse ruccola, 1/2 machesallad, olivolja, balsamvinäger, flingsalt och svartpeppar.

Ingredienser tomatsås:

(PS. om du inte har tid att göra tomatsås från grunden är det helt ok att köpa en burk färdig tomatsås eller röd pesto, välj bra kvalité)

  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 burkar konserverade körsbärstomater eller krossade tomater
  • 1 pkt färska körsbärstomater
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk honung
  • 1 msk/tärning grönsaksbuljong
  • ev. lite vatten (ca 1 dl kokat) för att späda buljongen
  • Salt och peppar
  • Olivolja

Gör så här (Börja med tomatsåsen, därefter squashknyten):

  1. Finhacka lök och vitlök
  2. Hetta upp olivolja och fräs löken/vitlöken i mellanhög värme i en stor panna tills mjuka
  3. Salta och peppra
  4. Häll i en 1 msk vitvinsvinäger och 1 msk tomatpuré
  5. Droppa i en 1 tsk msk honung.
  6. Häll på de konserverade körsbärstomaterna
  7. Lägg i buljongen och späd i ca 1 dl vatten, rör runt
  8. Lägg i de färska tomaterna och bladen från ½ basilikan
  9. Låt stå och puttra i minst 30 minuter.

  10. Sätt ugnen på 200 grader.
  11. Hyvla squashen med osthyvel tills du kommer till kärnorna i mitten, vänd på den och fortsätt hyvla. Lägg skivorna på ett hushållspapper.
  12. Blanda ricottan med pressad citron, ca 40 gr riven parmesan, pressad vitlök, salt och peppar.
  13. lägg squashskivorna två och två i kors, klicka i en stor sked ricotta i mitten, vik ihop med det understa lagret först, som en knyte.
  14. Lägg på ett ugnsfast form med lite olivolja i botten.
  15. När alla knyten är klara blanda ner ca 25 gr parmesanost i tomatsåsen häll sedan över squashknytena.
  16. Riv över resten av parmesanen och strö över fler basilikablad.
  17. In i ugnen i ca 20-25 minuter.
  18. Servera med sallad.
Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs