Food Yoga Lifestyle När det medvetna valet blir det självklara

Som yogalärare, livsstilskonsult, föreläsare och författare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående

Bönpasta med broccoli och pesto
Bönpasta med broccoli och pesto

Bönpasta med broccoli och pesto

Hemlagad pesto är underbart gott och enkelt att göra och dessutom är den klassiska peston med basilika, pinjenötter, vitlök, olivolja och parmesan riktig nyttig, håller minst 5 dgr i kylen, går att frysa in och passar till mycket mer än pasta.

Ingredienser 2 portioner

  • 8 broccolibuketter
  • 1/2 schalottenlök
  • Olivolja
  • Balsamvinäger
  • Flingsalt
  • 2 portioner valfri bönpasta
  • ½ påse machésallad (eller andra mörkgröna blad)
  • 4 körsbärstomater

Pesto

  • 2 krukor basilika
  • 60 gram pinjenötter
  • 100 gram parmesan
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1,5 - 2 dl olivolja.
  • Salt

Gör så här:

  1. Skölj broccolin, bryt små buketter, krama in olivolja och lite salt.
  2. Blanda ingredienserna till peston i en matberedare, spara ca 25% parmesan. Smaka med salt.
  3. Blanda salladen med tomaterna, riv över den sista biten parmesan.
  4. Koka bönpasta enligt förpackningen
  5. Råstek broccolibuketterna och löken i en stekpanna med på hög värme i några minuter.
  6. Ringla över lite olivolja, balsamvinäger och salt och peppar på salladen.
  7. Blanda pastan med peston och servera med broccolin och salladen. Spara resten av peston i kylskåp.
Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs