Food. Yoga. Lifestyle. När det medvetna valet blir det självklara

Som kostrådgivare, yogalärare och hälsoföreläsare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående.

Julig Grönkålssallad

Foto: Frida Bengtsson

Julig Grönkålssallad

Ingredienser 4 personer

  • 150 g grönkål
  • 150 g riven färsk rödkål
  • 50 gr valnötter
  • 50 g frysta hjortron
  • 1 st apelsin
  • 1/4 granatäpple
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm flingsalt
  • 1 krm svartpeppar

Dressing

  • 2 msk olivolja
  • Juicen från 1/2 pressad citron
  • 1/2 tsk zest från apelsinskal
  • Juicen från 1/2 pressad apelsin
  • 1 krm chilipepparflakes
  • 50 g hjortron
  • 1 tsk honung
  • Flingsalt och citronpeppar

Gör så här:

  1. Rengör och dra av bladen från stammen på grönkålen, massera sedan in 1 msk olivolja.
  2. Riv rödkålen i strimlor.
  3. Blanda dressingen: Mixa alla ingredienser utom apelsinskalet till en slät dressing med stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda ner grön- och rödkålen med dressingen.
  5. Rosta valnötterna i lite havssalt tills gyllenbruna.
  6. Filea apelsinen och tina hjortronen.
  7. Plocka ur granatäppelkärnorna ur skalet.
  8. Lägg salladen på ett fat, toppa med hjortron, apelsin och valnötter, ev mer salt och peppar.
Boka yogaklass Boka resa Boka onlinekurs