Food. Yoga. Lifestyle. När det medvetna valet blir det självklara

Som kostrådgivare, yogalärare och hälsoföreläsare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående.

Pumpapasta
Pumpapasta

Pumpapasta "aglio e olio"

Med rostade valnötter

Ingredienser 4 personer

  • 1/2 butternutpumpa
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1/2 - 1 röd chilli
  • 100 gr Chevrette
  • 100 gr Parmesan
  • 4 portioner valfri pasta
  • 1 dl olivolja
  • 1 citron
  • 1 dl valnötter
  • Flingsalt
  • Svartpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på på 200 grader
  2. Skär upp pumpan i kuber utan skal
  3. Fräs dem i olivolja, salt och peppar i ca 5 minuter
  4. Finhacka chilin och fräs med pumpan i ca 5 minuter
  5. Ta bort toppen av en hel vitlök (se bild) och säg i en ugnsfast form eller finhacka 4 vitlöksklyftor och samtidigt som chilin
  6. Lägg pumpan i en ungsfast form med vitlöken i mitten
  7. In i ugnen i ca 20-25 minuter
  8. Riv osten på ett fat.
  9. Koka upp pastavattnet och salta ordentligt. Koka pastan enligt anvisningarna så att den är klar när pumpan är.
  10. Rosta valnötterna i en torr stekpanna med lite salt.
  11. Ta ut pumpan från ugnen
  12. Häll av pasta vattnet men spara 1 dl
  13. Blanda osten med pumpan, spara lite att strö över vid servering
  14. Blanda pumpan, osten och pastan ink 1 dl vatten i en stor skål, toppa med valnötter.
  15. Servera med en sallad.
Boka yogaklass Boka resa Boka onlinekurs