Food. Yoga. Wellness. När det medvetna valet blir det självklara

Som kostrådgivare, hälsocoach, yogalärare och föreläsare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående. 

vattenmelon och halloumi sallad

Vattenmelon, grillad halloumi och mynta

Världens enklaste men supergoda sallad som passar perfekt till både lunch- och som middagstillbehör. Urgott till grillat och på buffébordet!

Ingredienser 4 personer

  • 800 gr vattenmelon (utan skal)
  • 1 halloumi (eller två beroende på vad mer för mat du har till)
  • 1/2 röd lök
  • 1 lime
  • 1 ordentligt knippe färsk mynta
  • Olivolja
  • Havssalt
  • Svartpeppar

Gör så här:

  1. Förbered alla annan mat och dukning.
  2. Finstrimla rödlöken och pressa lite av limen över den i en skål, häll 1 msk olivolja och lite flingsalt. Låt stå.
  3. Dela upp halloumin i två plattare delar, häll på lite olivolja så att den inte fastnar på grillen.
  4. Skär bort skalet från vattenmelonen och skär melon i sockerbitsstora kuber.
  5. Plocka bladen från myntan.
  6. Lägg melonen och rödlöken i en skål. Blanda om.
  7. Grilla eller stek halloumin tills den fått färg på båda sidor och känns mjuk.
  8. Skär i kuber och blanda ner i skålen med melonen.
  9. Pressa resten av limen över salladen, häll på ca 2-3 msk olivolja, 1 nypa havssalt och några drag med svartpepparkvarnen, blanda om och toppa sena med myntan.
  10. Servera till resten av maten.
Boka yogaklass Boka resa Boka onlinekurs