Food Yoga Lifestyle När det medvetna valet blir det självklara

Som yogalärare, livsstilskonsult, föreläsare och författare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående

Kyckling och chevrésallad

En matig kyckling- och chevrésallad

En varm matig sallad som passar till middag eller lunch en sval höst eller vinterdag.

Ingredienser, 4 personer

  • 2-4 kycklingbröstfiléer (beorende på hur hungriga gäster du har;))
  • 2 avokados
  • 150 gr chevré/getost (rumstempererad)
  • 2 ordentliga nävar gemsalla
  • 2 ordentliga nävar machésallad
  • 1 knippe färsk broccoli
  • 4 körsbärstomater
  • 1 liten burk majs
  • 1/2 gurka
  • 1/2 gul paprika
  • 50 gr pinjenötter

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 gr.
  2. Ta fram getosten så den blir rumstempererad.
  3. Lägg kycklingfiléerna på en plåt med bakplåtspapper, drissla lite olivolja, salt och peppar på båda sidor.
  4. In i ugnen i 20 minuter.
  5. Rosta under tiden pinjenötterna i en torr stekpanna med lite havssalt tills gyllenbruna.
  6. Tvätta broccolin, skär i buketter och massera in med olivolja. Stek dem sedan snabbt runt om tills de fått färg.
  7. Skär alla andra sallader, grönsaker och avokadon.
  8. Blanda dressingen ordentligt, skaka den gärna så den blir krämig.
  9. Ta ut kycklingen och låt svalna.
  10. Lägg dressing i botten på fatet.
  11. Blanda sedan ner gemsallad med maché, tomater, paprika, majs och gurka.
  12. Skär avokadon i kuber, bland ner i salladen.
  13. Smula ner chevrén. Rör om.
  14. Toppa med broccolin, skivad kyckling och pinjenötter.
  15. Servera

Dressing:

3 delar olivolja, 1 del balsamvinäger, 1 msk dijonsenap, 1 msk honung, salt och peppar.

Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs