Food. Yoga. Wellness. När det medvetna valet blir det självklara

Som kostrådgivare, hälsocoach, yogalärare och föreläsare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående. 

Kolabotten snacks på en tallrik.

Kolabotten med kokoscrisp

(V) veganskt, (G) glutenfritt

Ännu ett alternativ till efterrätt bakad utan vitt socker, gluten eller mejeriprodukter. Den ljuvliga sega kolabotten toppas med rostade casehwnötter, kokos och kakaonibs. En perfekt avvägning mellan salt, sött, fett och den lite bittra smaken från kakaonibsen.

Ingredienser ca 20 bitar

  • 2 dl cashewnötter
  • 2 dl havregryn
  • 24 st urkärnade dadlar
  • 8 msk rå kokosolja
  • 2 dl rå kakao
  • 2-3 nypa havssalt
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 3 msk kallt kaffe

Topping:

  • 1 dl kokos
  • 1 dl cashewnötter
  • 1/2 dl kakaonibs.
  • Havssalt

Gör så här:

  1. Lägg cashewnötterna i en matberedare och mixa tills nästan smetigt
  2. Lägg i dadlarna och mixa tills dom är i små små bitar
  3. Lägg i kakao,vaniljpulver, salt, mixa snabbt för att blanda
  4. Mixa ner kokosoljan och kaffet.
  5. När det är jämn smet mixa ner havregrynen
  6. Mixa tills smetigt, länge tills det blir som kolla.
  7. Lägg bakplåtpapper i en fyrkantig form, pressa ut kolan och ställ i kylen.
  • Rosta kokosen och cashewenötterna på en plåt med lite havssalt på 85 grader i ca 1 timme. blanda emellanåt. Låt svalna när gyllenbrunt
  • Blanda ner kakonibsen och strö över kakan.
  • Skär upp i lagom stora fyrkanter och servera.
Boka yogaklass Boka resa Boka onlinekurs