Food Yoga Lifestyle När det medvetna valet blir det självklara

Som yogalärare, livsstilskonsult, föreläsare och författare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående

Veganska Havrekakor

Veganska Havrekakor

Har alltid varit svag för havrekakor av olika slag. Har exprimenterat och äntligen hittat ett supergott recept som du kan variera med olika smaker. Givetvis utan vitt socker och mjöl.

Ingredienser

  • 1 dl kokosolja, (Kan bytas mot smör)
  • 3 dl nötter, (tex valnöt eller cashew)
  • 3 dl havgregryn
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0,5 dl linfrön
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 1,5 dl riven kokos
  • 1 dl finhackade färska dadlar
  • 1 -2 msk kokossocker (kan bytas till honung). Smaka av tills du får den sötma du gillar.
  • Några nypor havssalt
  • 2 chiaägg: 2 matskedar chiafrön och 4 msk vatten (Kan bytas till 3 ägg)

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Smält kokosolja på spisen och låt svalna.
  • Mixa nötterna i matberedaren i till crunchy.
  • Kärna ur och finhacka dadlarna.
  • Blanda chiaäggen; 2 matskedar chiafrön med 4 msk vatten, rör runt och låt svälla.
  • Häll ner nötterna och blanda med fettet i en bunke
  • blanda ner alla andra ingredienser
  • Blanda ordentligt och låt ligga och sätta sig en stund.

Valfri smaksättning, blandas ner i smeten:

  • 50 gram finhackad 80-100% mörk choklad eller kakaonibs
  • 50 gram nötssmör (tex jordnöt, mandel eller hasselnötssmör)
  • Några tsk Kanel, kardemumma eller ingefära.

Klicka ut 15 kakor på bakplåtspapper, platta till och forma.

  • Grädda i mitten av ugnen i 175 g i ca 15 minuter min.
  • Låt svalna. Går bra att frysa in.
Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs