Food Yoga Lifestyle När det medvetna valet blir det självklara

Som yogalärare, livsstilskonsult, föreläsare och författare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående

Chokladbollar!

Chokladbollar i flera olika smaker

(V) veganskt, (G) glutenfritt.

Flera recept på chokladbollar med olika smaker, alla är ”raw”, veganska och glutenfria. De godaste chokladbollarna med fiberrika havregryn, kokosolja, dadlar och en kakao.

Traditionella chokladbollar

Ingredienser

  • 3 dl havregryn eller bovetegryn
  • 15 st urkärnade färska dadlar
  • 2 msk rå kokosolja
  • 2 msk kakao, gärna rå och eko
  • 2 nypor flingsalt
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 msk kallt kaffe
  • Riven kokos att rulla i.

Gör så här:

  1. Lägg havregrynen i en matberedare och mixa tills nästan smuligt
  2. Lägg i dadlarna och mixa tills dom är i små små bitar
  3. Lägg i kokosolja och kakao, mixa tills allt är blandat
  4. Lägg i vaniljpulver, salt, kaffe, mixa tills smetigt.
  5. Rulla i valfri storlek i kokos
  6. Ställ in i kylen.
  7. Ta ut några minuter före servering.

Cashewbollar

Ingredienser

  • 2 dl cashewnötter
  • 2 msk raw kakao
  • 1 slät msk raw kokosolja
  • 1 nypa havssalt
  • 6-8 urkärnade dadlar (helst färska)
  • 1/2 dl krossade cahswenötter att rulla i.

Gör så här:

  • Mixa cashewnötterna i en matberedare tills smuliga
  • Ta upp ca 1/2 dl och lägg i en djup tallrik till rullningen.
  • Häll i övriga ingredienser och mixa tills slät
  • Rulla smeten i traditionell chokladbollsstorlek.
  • Häll upp en djup tallrik krossade nötterna
  • Rulla bollarna i nötkrossen.
  • Lägg på ett fat och ställ i kylskåp före servering.

Raw snickers boll

Ingredienser

  • 2 dl mandlar
  • 2 dl cashewnötter
  • 4-5 msk rå kakao
  • ca 18-20 urkärnade dadlar
  • 6 msk jordnötssmör
  • 3 msk kokosolja
  • Några nypor havssalt.
  • 1 dl Krossade salta jordnötter att rulla i.

Gör så här:

  1. Mixa nötterna smuliga i en matberedare
  2. Häll resten av alla torra ingredienser
  3. Mixa ner dadlarna
  4. Mixa i kokosoljan
  5. Och sist imed jordnötssmöret, mixa tills ordentligt blandat.
  6. Rulla bollarna i krossade jordnötter.
  7. In i kylskåpet.

Kardemummabollar

Ingredienser

  • 4 dl mandlar
  • 2 msk kokosolja
  • 12 färska urkärnade dadlar (helst medjool)
  • Välj en av följande smaksättningar, idag bakade jag med kardemumma.
  • 1 tsk kardemumma
  • 1,5 msk raw kakao (jag använder denna som är mild och rund i smaken, rå kakao)
  • 2 msk Kokosflingor (Jag har denna kokos)

Gör så här:

  • Mixa mandlarna tills smuliga med lite crunch kvar
  • Lägg i de urkärnade dadlarna, mixa
  • Lägg i de torra ingredienserna men spara 1 tsk kardemumma till rullningen, mixa kort
  • Addera kokosolja och mixa tills smetig.
  • Rulla bollarna i kokosflingor med karedemumma
  • In i kylskåpet

Hasselnötsbollar

Ingredienser ca 15-20 bollar:

  • 3 dl Hasselnötter
  • 2 dl havregryn
  • 20 st färska urkärnade dadlar
  • 3 msk rå kokosolja
  • 2 msk rå kakaopuder
  • 10 st rå kakao wafers/3 msk kakaonibs
  • 2 msk kallt kaffe
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 4 nypor havssalt
  • 2 dl riven kokos

Gör så här:

  • Lägg hasselnötterna i en matberedare och mixa grovt
  • Lägg i havregrynen och mixa tills nästan smuligt
  • Lägg i dadlarna och mixa tills du får en kletig smet
  • Lägg i kokosolja och alla kakao, mixa tills allt är blandat
  • Lägg i vaniljpulver, salt och kaffe, mixa tills smetigt
  • Rulla i valfri storlek och sedan i kokos
  • Ställ in i kylen
  • Ta ut några minuter före servering
Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs