Food Yoga Lifestyle När det medvetna valet blir det självklara

Som yogalärare, livsstilskonsult, föreläsare och författare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående

Publicerad 2018-05-21

Rödbetsfröknäcke - recept

Fröknäcket - så enkelt att göra själv, så nyttigt med alla sina fibrer och bra fetter, antiinflammatorisk och toppen för en normal tarmfunktion.

Jag har alltid i fiberhusk, vilket är pulveriserat psylliumfröskal  mycket rik på kostfiber. Det blir geleaktigt när det blötläggs och är bra förlångsammare matspjälkningen och blodsockerhöjningen samt ökar mättnadskänslan. Dessutom främjar den en gynnsam tarmflora och normal funktion och många upplever att tarmrörelsen får en skjuts i rätt riktning.

Ingredienser:

  • 1, 5 dl vatten
  • 1 dl Hirsgryn (kan bytas mot tex bovete- eller havregryn)
  • 1 dl mandelmjöl (kan bytas mot tex bovete- eller majsmjöl)
  • 1 dl pumpafrön
  • 3/4 dl linfrön
  • 3/4 dl chiafrön
  • 3/4 dl sesamfrön
  • 1 tsk fiberhusk (kan ökas på lite om man behöver)
  • 2,5 msk rödbetspulver
  •  2 msk Olivolja,
  • 2 nypor havssalt.
Gör så här:

  • Sätt ugnen på 42 grader, (För gräddning i ca 10 timmar. Eller 100 grader i ca 4 timmar).
  • Blanda alla ingredienser i en bunke, rör runt.
  • Häll på vattnet och låt det svälla i ca 10 min.
  • Klicka ut halva smeten på en plåt med bakplåtspapper
  • Ta sedan ett nytt båkplåtspapper ovanpå och pressa/kavla ut degen tills knäckebrödstunt. Dra sedan bort det översta pappret. Ringla lite olivolja och strö lite havssalt över och in i ugnen i önskad tid, gör samma för resten av smeten.
  • Låt svalna, knäck det i lagom stora bitar. Ät till sallad, frukost, mellis eller soppa. Jättegott med tex avokado.
 

 

Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs