Hej!
Nationalsdagsfirande missade vi egentligen helt men avslutade i alla fall med en somrig raw cheesecake!
Recept botten.
- 2 dl cashew
- 2 dl valnötter
- 2 nypor havssalt
- 1 tsk av varje malen kanel och kardemumma
- 1/2 tsk av varje malen ingefära och vanilpulver
- 12 färska urkärnade dadlar.
- Mixa nötterna tills smuliga i en food processor, lägg i dadlarna och kryddorna och mixa tills smetig.
- Tryck ut i en rund form, smörjd med kokosolja, alternativt bakplåtspapper i botten.
- Ställ in i kylskåp
Recept moussen
- 1 dl kokosolja
- 4 dl blötlagda cashewnötter (minst 8 timmar)
- 2 msk Yacon sirap eller 1-1,5 msk agave, smaka av.
- 1/2 tsk vaniljpulver
- Juicen och rivet skal från 1 citron
- juicen och rivet skal från en lime.
- 5 dl fräska jordgubbar, eller tinade men godare med färska.
- 2 dl hallon, jordgubbar och blåbär till dekoration.
- Blötlägg cashewnötterna i 8 timmar, häll av vätskan
- Mixa allt utom bären, tills slät.
- Lägg i jordgubbarna och mixa till fluffigt.
- Häll över botten och in i frysen i minst 4 timmar.
- Ta fram en stundföre servering, om du vill ha frozen cheesecake, annars låt den stå i kylskåp så blir det cheesecake, och dekorera med färska bär och tex citronmyntablad.

Voila!
