Hej! Äntligen fredag!
Det har som alltid varit en lite hysterisk period med alla avslutningar, massa väldigt spännande möten, trevliga luncher, middagar, event, klassfester och många yogaklasser! Precis som alltid vill man hinna med allt innan alla försvinner iväg och jag gillar det faktiskt lite grann, för efter all stress känns det underbart med ledighet och idag har jag en ovanligt skön fredagskänsla!
Vi var i år klassföräldrar i två av våra tre barns klasser och det innebar en hel del bakning till avslutningarna. Som tur är har jag två större barn som gärna bakar så vi fick stor hjälp av dom:).
Jag kunde dock inte låta bli att ta med lite Raw Chocolate Caramel Cake till gårdagens dagisfest, och eftersom den var väldigt omtyckt måste jag ju dela med mig av receptet.
Som alltid enkel och snabb att göra, och som du lätt slänger ihop till helgen!
Botten:
- 1 dl mandlar
- 2 dl cashewnötter
- 1 dl riven kokos
- 8 urkärnade dadlar
- 1 msk kokosolja (extra virgin med kokossmak)
- 3/4 dl rå kakao.
- 1 nypa havssalt.
- 1 msk vatten.
Gör så här:
- Mixa nötterna & kokosen tills smuligt.
- Lägg dadlarna, kokosoljan, salt, vatten och kakao och mixa tills kletig.
- Olja en rund bakform (liten variant) med lite kokosolja och smeta sedan degen utmed hela formen.
Chokladkolatopping:
- 12 dadlar – urkärnade
- 1 dl kokosolja
- 1 msk rå kakao
- 1-2 nypor salt.
Gör så här:
- Mixa allt länge, länge tills det blir till kola.
- Smeta på toppingen.
- Ställ i frys eller kylskåp och ta ut strax före servering.
- Dekorera med tex hallon och kakaonibs.