Food. Yoga. Wellness. När det medvetna valet blir det självklara

Som kostrådgivare, hälsocoach, yogalärare och föreläsare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående. 

Publicerad 2018-05-19

Nötchoklad med havssalt - recept

Kombon nötter och mörk choklad är en av mina favoriter. Men det finns faktiskt väldigt få sådana färdiga att köpa, antingen är det bars, "naturgodis", rena mörka chokladkakor eller ljusare choklad med nötter.

Om Ni har hittat någon med minst 80% kakaohalt och nötter så tipsa mig gärna.

Så varför inte göra en egen. Den här kan man dessutom äta med gott samvete, eftersom den är den har massa antioxdanter från kakaon, essentiella fetter och fibrer från nötterna och låg sockerhalt.

Ingredienser:

  • 2 dl cashewnötter
  • 1 dl mandlar
  • 1 dl valnötter
  • 6 färska kärnfria dadlar
  • 1 msk kokosolja
  • 1 -2 nypor havssalt
  • 75 gr mörk choklad, jag använde Lindts 85% Excellence, min favorit av alla mörka choklader. (Kan givetvis bytas mot din favorit, eller gör egen choklad, recept på det hittar du HÄR.)
Gör så här:
  • Rosta nötterna med havssaltet i 75-100 grader i några timmar tills de fått lite färg.
  • Låt dem svalna, mixa lite grann.
  • Lägg i dadlar och kokosoljan och mixa tills smetigt, men fortfarande crunchy.
  • Lägg ut på en plåt eller form.
  • Smält chokladen långsamt i ett vattenbad
  • Häll över chokladen, strö över lite med havssalt och ställ in i frysen tills helt stelnat.
  • Ta ut och skär i fyrkanter, ät och njut
  • Frys in resten.
Boka yogaklass Boka resa Boka onlinekurs