Food Yoga Lifestyle När det medvetna valet blir det självklara

Som yogalärare, livsstilskonsult, föreläsare och författare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående

Publicerad 2018-05-28

Härliga dagar och lite hälsospaning på Mallorca

Sköna dopp i Costa de la Calma där vi bor.

Listan var först lång på allt vi skulle passa på att göra nu när vi var här utan barnen, men vi insåg snabbt att vi mest av allt ville ta det väldigt lugnt och istället ta dagen som den kommer.

Men man hinner mer än man tror under 3 dygn. Kanske var vi ovanligt effektiva eller så har vi glömt hur enkelt det kan vara att bara vara två vuxna i sällskapet.

Långpromenad med magisk utsikt.

After beach på en hotelbar i närheten, också magisk utsikt.

Saltinbakad seabass

Vi hann dock med flera härliga restaurangbesök, blandat med strand och bad, långpromenader, lite shopping och mycket tid för siesta i em solen. Och jag hann även med lite spaning på nya hälsoställen jag blivit rekommenderad.

"Hälsocaféer" i Palma:

Santa Catalina är som ett litet hälsomecca med nyttiga caféer och yogaställen. Några har funnits ett tag, andra är väletablerade och vissa helt nya. Här följer några av mina spaningar.

Mama Carmen

Ett hälsoställe med stort fokus på kaffe. Här blandas en vegansk och delvis raw meny med superlattes på b la blå alg, smoothiebowls, sallader, avokadomackor på artesiskt bröd och gudomligt gott kaffe och vin.

Ett litet, charmigt ställe med härlig stämning som jag definitivt kommer besöka igen. Vi var där på fm så jag tog bara en mycket välgjord havrecappuccino och en raw mandelkaka. Kommer lätt planera in lunch här nästa gång.

Mandel och kokoskaka

Santina

Santina

När vi strosade runt i Catalina, gick vi förbi Santina, som fångade min uppmärksamhet med texten" We love to make food for the city that loves to eat it " i fönstret.

Ett brunchställe där de blandar hälsomat med drinkar och klassiska brunchrätter. En hel del veganskt och glutenfritt, super fruit bowls och smoothies fanns på menyn och deras avokadomackor såg magiska ut. Ännu ett ställe jag gärna besöker och äter något på nästa gång.

Duke

Här hamnade vi till slut när det var dags för lunch. Har funnits sedan 2009 och vi hade hört talas om det och blivit tipsade om det, så det var kul att äntligen testa det.

På menyn fokuserade dom även här på mycket vegansk, vegetarisk, närodlat och en del ekologiskt men det fanns även fisk och kött, vilket alltid underlättar när man har lite olika smak.

Salad bowl med grönkål, papaya, sötpotatis, quinoa mm. Friterad avokado och lammspett

Förutom att dom helt tagit bort smör, grädde och artificiella ingredenser bjöd dom på kreativa smårätter med fantastiska smaker som friterad avokado och broccoli falafell. Så gott alltihop. Och de vegetariska rätterna fick mycket väl godkänt av min emellanåt skeptiska man;).

Ziva to go

Ett svenskägt ställe som jag alltid besöker när jag är här. Älskar deras slogan "It's not a diet, it's a lifestyle".
Deras fokus ligger på att servera växtbaserade, lokala och/eller ekologiska rätter, med maximal näring. Mycket är raw, och dom använder inget socker, mejeri, konserveringsmedel eller färgämnen.
Deras juicer är grymt goda och dom erbjuder även ett juicedetox program.
 

Spot

På kvällen hamnade vi på Spot, en relativt ny restaurang som snabbt blivit ett populärt ställe i Palma.
Stället var trevligt med hög stämning och snyggt inrett men dessvärre blev vi lite besvikna på maten, även om den var både kreativ och snygg var den tyvärr smaklös. Kanske valde vi fel rätter men då gick vi ändå på servitrisens rekommendationer.
Vi tog in lite smårätter, men blev inte mätta så avrundade med en Burratta pizza, vilket var den godaste.

Langoustine och papaya sallad och carpaccio i bakgrunden

Jag kan tänka mig att ge dom en chans till, det var härlig atmosfär och jag tycker deras meny är intressant med mycket vegetariskt och roliga smakkombinationer men gissar att man  ska ta tonfisksashimin och tryffelpizzan nästa gång....

Vedeldad Buratta och pesto pizza

Överlag härliga dagar på Mallorca som alltid har massor att erbjuda.

Es Trenc

Ni hittar mig även på www.charlottef.se

Insta och FB: @charlottef.se

Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs