Food Yoga Lifestyle När det medvetna valet blir det självklara

Som yogalärare, livsstilskonsult, föreläsare och författare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående

Publicerad 2017-12-09

3 hälsoböcker att läsa

Står du dig frågande till alla löpsedlar om kost, träning och hälsa? Har du svårt att förhålla dig till all information och veta vad som är bäst för dig? Jag har nyligen läst 3 böcker som jag tycker förklarar saker och ting på ett tydligt, lättförståeligt och sunt sett. Utifrån informationen i dessa böcker är det lättare att utforma den livsstil som passar dig bäst och förstå hur du kan skapa ett balanserat och hälsosamt liv.
  1. Hälsofällan  om miljöbomben i magen och vad du kan göra åt den. //Ulla Gabay.
large

En väldigt lättläst, tydlig, bra bok som synar den industriella maten. Som förklarar varför vår inre miljö hotas på samma sätt som den yttre. Som avslöjar hur företagen sätter vinst före vår hälsa och hur läkemedelsindustrin tjänar pengar på konsekvenserna. Det är svårt att förstå att mycket av den överviktiga befolkningen egentligen lider av näringsbrist. Du kommer efter att ha läst denna bok vilja ta ett större ansvar för din egen hälsa. Genom kunskapen du får kommer du helt klart ta medvetna beslut när du handlar mat och vad du väljer att äta i framtiden.

2. Charmen med tarmen//Giulia Enders

225719997_72dceaa6-92ee-4bc1-82b2-2c57890a6fb7
En underhållande och enkelt beskrivande bok om ett av våra viktigaste organ som samtidigt är något vi helst inte pratar öppet om. Tarmsystemet är grundläggande för både kropp och själ och har stor inverkan på hur vi mår. Forskning visar att övervikt, depressioner och allergier kan orsakas av obalans i tarmfloran. Och kopplingen mellan hjärnan och tarmen är av avgörande betydelse. Här får du svar på det mesta och lär dig förstå kroppen inifrån ut. Du kommer att få en helt annan förståelse för din tarms beteende i framtiden.
3. The China study/Kinastudien av T.Colin Cambell och Thomas M. Cambell.
9789197992657_200
Den här jag inte läst ännu men ser mycket fram emot att få tiden till att läsa världens mest omfattade näringsstudie där  olika kostvanor jämförs med förekomsten av olika sjukdomar på den kinesiska landsbygden. I boken presenteras många resultat, som visar att, hur och varför konsumtion av mycket kött och raffinerade livsmedel är den främsta orsaken till epidemin av diabetes, hjärt-kärlsjukdom, cancer och många kroniska sjukdomar. Boken skingrar en lång rad hälsomyter och lägger fram de vetenskapliga bevisen för ett hoppfullt budskap: med en växtbaserad kost kan vi lägga grunden till god hälsa och stoppa eller minska risken för de flesta kroniska sjukdomar.
Som sagt ska bli mycket intressant!
 
Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs