Food Yoga Lifestyle När det medvetna valet blir det självklara

Som yogalärare, livsstilskonsult, föreläsare och författare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående

Pasta Pomodoro

Pasta Pomodoro med zucchini pasta

En hemmagjord tomatsås är inte bara gudomligt gott utan även ett billigt, vegetariskt och lättlagat vardagsalternativ som dessutom ger mer näring än de råa tomaterna eftersom viktiga antioxidanter frigörs när tomaterna hettas upp. Lykopenent sitter precis under skalet på tomaten och ju rödare den är desto mer lykopen innehåller den. Tomater innehåller mest lykopen av alla livsmedel men finns även i andra röda frukter och grönsaker som blodgrapefrukt, vattenmelon och paprika.

I detta recept har jag sötat med 2 dadlar som dessutom ger lite extra fibrer och istället för vanlig pasta valt strimlad zucchini, det går givetvis att byta till valfri pasta med.

Ingredienser 4 personer

  • 1 gul lök
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 färska urkärnade dadlar
  • 1/2 pressad citron
  • 1/2 kruka basilika
  • 1 burk konserverade körsbärstomater
  • 500 gr färska tomater
  • 1/2 dl olivolja
  • Salt och peppar
  • 2 mozzarella
  • 50 gr parmesan
  • 2 zucchinis (eller annan valfri pasta)

Gör så här:

  1. Hetta upp olivoljan på medelvärme och fräs tomatpurén
  2. Finhacka lök och basilika och stek på låg till medelvärme i olivoljan tills mjuka
  3. Pressa i 2-3 vitlöksklyftor och juicen från citronen, rör om och låt puttra några minuter
  4. Häll i de konserverade och färska tomaterna i stekpannan
  5. Salta och peppra
  6. Låt puttra under omrörning gärna i minst 30 minuter
  7. Ta fram mozzarellan och parmesan från kylen så de blir rumstempererade
  8. Riv parmesanen och finhacka eller strimla mozzarellan
  9. Skölj och hyvla eller spiralisera zucchinin
  10. Koka upp och salta vattnet
  11. Lägg i zuccinin i ca 1 minut i det kokande vattnet, häll av vattnet och blanda med lite olivolja och salt
  12. Blanda ner mozzarellan i såsen, rör om tills den börjar smälta
  13. Blanda zucchinin med såsen och toppa med riven parmesan och svartpeppar
  14. Servera med en sallad.
Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs