Food Yoga Lifestyle När det medvetna valet blir det självklara

Som yogalärare, livsstilskonsult, föreläsare och författare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående

Publicerad 2016-03-18

Mäktigt att lyssna på Renata Chlumska

Häromdagen fick jag ett cateringuppdrag på 40 hälsosamma frukostar av företaget Polygiene, som utvecklat en komponent som gör att träningskläder håller sig fräscha längre och således inte behöver tvättas lika ofta - wear more wash less. Dom samarbetar med bl a Adidas, Patagonia och Athleta som använder detta i deras kläder.

Jag fick en t-shirt av dem som jag ser fram emot att prova, just det här med tvätt och hållbarhet är något jag funderar en del på. När jag växte upp var det en självklarhet att tvätta allt efter en dags användning. Men nu har verkligeheten kommit ifatt mig. Vetskapen om textilindustrins påverkan på klimatet i allt från tillverkning till just förbrukning och återvinning har fått mig att tänka två gånger innan jag köper nytt, återvinner och framförallt tvättar. Men just träningskläderna är svåra att inte tvätta ofta eftersom dom snabbt blir ofräscha - så vi får se om detta är lösningen på det hela! Jag återkommer med en uppdatering på hur många gånger jag kan använda min t-shirt från Patagonia med Polygiene innan jag behöver tvätta den.

På frukostseminariet talade även Renata Chlumska. Wow, vilken inspiratör och cool kvinna! Hon fick mig verkligen att inse vikten av att tro och lita på sig själv men också att ta hjälp.

Allt går bara man vill och tror på det man gör, DET är då man når sina drömmar, sa hon med kraftfull röst. Hennes mantra, ett steg till, som hon sa till sig själv i 12 timmar uppför Mount Everest har etsat sig fast hos mig och även om jag inte klättrar berg, ännu, hör jag mig redan nu säga detta så fort jag tvekar.

Hon har ju inte bara nått toppen på Mount Everest utan även genomfört "The Seven Summits" (när man bestiger det högsta berget på respektive kontinent) och paddlat och cyklat runt hela USA, så är det någon som vet vad hon talar om så är det hon. Tack för inspirationen @renata!

Till detta fick alltså deltagarna frukost gjord av mig som bestod av mina nyttiga flap jacks, fruktsallad, overnight oats och smoothies, se recept här

Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs