Supergoda och enkla hemmagjorda raw bars som kan varieras i smaksättningen och användas som botten i raw efterätter.
Ingredienser för 10-15 st.
(Detta recept funkar alltså perfekt som botten om du tex ska göra en raw cheesecake eller med annan valfri topping)

4 dl mandlar (kan bytas ut mot tex cashewnötter)
2 msk kokosolja
12 färska urkärnade dadlar (helst medjool)
Välj en av följande smaksättningar, idag bakade jag med kardemumma.
- 2 tsk kardemumma ( jag använde denna Kardemumma)
- 1,5 msk raw kakao (jag använder denna som är mild och rund i smaken, rå kakao)
- 2 msk Kokosflingor (Jag har denna kokos)
Gör så här:
- Mixa mandlarna tills smuliga med lite crunch kvar
- Lägg i de urkärnade dadlarna, mixa
- Lägg i smaksättningen, mixa kort
- Addera kokosolja och mixa tills smetig.
- Förbered en fykantig form och smörj botten och kanter med koksoolja.
- Tryck ut smeten så att den blir ca 1 cm tjock, lägg i kylen tills kall.
- Ta ut och skär upp i fyrkanter eller bryt i valfri storlek, lägg i en glaslåda som klarar att frysas med bakplåtspapper emellan och frys in.

Trevlig helg!