Food Yoga Lifestyle När det medvetna valet blir det självklara

Som yogalärare, livsstilskonsult, föreläsare och författare erbjuder jag flera tjänster för ditt välmående

Publicerad 2016-01-22

Make it simple, förbered frukosten redan på kvällen - recept på chiapudding

Recept på Chiapudding

För de flesta människor gäller det att var så effektiva som möjligt på morgnarna. Att förbereda det man kan kvällen före underlättar därför en hel del. Chiapudding är en enkel men väldigt näringstät frukost som kan förberedas flera dagar i förväg.

Chiafrön är ett riktigt superfrö och kommer ursprungligen från det vi idag kallar Mexiko. Det är rikt på Omega-3, fibrer, protein, kalcium och flera viktiga vitaminer och mineraler som C-vitamin och kalcium. De är utmärkt att använda i bakning som bindmedel eftersom de innehåller vattenlösligt kostfiber som blir till gelé när det blötläggs. Det ger därför också långvarig mättnad, förbättrad matsmältning och bättre tarmfunktion och energi som håller i sig länge. Det sägs att Aztekerna åt chiafrön och att det är ett av de mest potenta livsmedel som finns.

Dessutom är det ett enkelt, gott och snabblagat, ca 2 minuter, frukostalternativ fullt med rätt näring.

Jag förbereder 7 burkar eller små glas på söndagskvällen med de torra råvarorna och varje kväll tar jag en av burkarna och häller i någon form av mjölk och ställer i kylskåp. Till det serverar jag ett stort fat färsk frukt och bär om det finns i säsong.

Chiapudding 1 person

  • 1 msk chiafrön
  • ½ msk hela linfrön
  • 3 paranötter
  • 4 mandlar
  • 1/2 - 1 dl osötad mandelmjölk eller havremjölk

Topping

  • Färska eller tinade bär
  • 1-2 finhackade fikon
  • 1/2 skivad banan

Gör så här:

Blanda de torra ingredienserna i varsitt glas eller burk

Blanda ner mjölken i ett glas per kväll blanda ordentligt, ställ i kylskåpet över natten

När du vaknar ta ut och tina bären om de är frysta

Före servering toppar du chiapuddingen med bär och fikon

Chiapudding
Boka yogaklass Boka resa Boka Work Life Balance kurs