Mat och Energi

”Med rätt mat får jag rätt energi eftersom jag får i mig den näring som behövs för en balanserad, fokuserad, energisk, frisk och lycklig vardag”.

Egentligen är det enkelt, den maten som är bäst för oss och vår miljö är den som äts i så naturlig form som möjligt.

Jag refererar ofta till begreppet ”Eat clean” vilket betyder att maten är så ren som möjligt och det är egentligen det enklaste sättet att laga mat på för man behöver inte mer än bra råvaror, lite färska och torkade örter och kryddor, god olja och lite mer tid – så får man fram helt ljuvliga smaker.

Jag äter helst grönsaker, nötter, frön och frukt av alla slag både i form av raw food och tillagade och gärna tillsammans med lättsmälta men fullvärdiga proteiner såsom fisk, ägg, tofu och fågel. När lusten faller in njuter jag gärna av en köttbit med god sås. Oftast äter jag veganskt till lunch, för att jag mår bäst av det. Konceptet VB6 (Vegan before 6PM) är något som jag gärna rekommenderar de som vill äta mer vegetariskt.

De största hälsoskillnaderna upplevde jag tydligt när jag minskade på gluten, laktos, rött kött och socker.

I mina föreläsningar och workshops går jag in på djupet om varför viss mat är bättre än annan mat och hur vi kan maxa näringsupptaget genom hur och när vi äter.

Eftersom varje människa är unik och har olika förutsättningar anpassas mina rekommendationer i privata kostrådgivningar efter din livssituation. Det handlar om att ändra vanor, beteenden och inställningen, vilket man endast kan göra genom att utgå från sig själv och sin förmåga.

Eat food, not too much, mostly plants

Michael Pollan.

12787355_10208723488786664_1823195034_o