Kost

”Med rätt kost får jag rätt energi eftersom jag får i mig den näring som behövs för en balanserad, fokuserad, energisk, frisk och lycklig vardag”.

Egentligen är det enkelt. Den maten som är bäst för oss och för vår miljö är den som äts i så naturlig form som möjligt.

 

Eat clean

Jag refererar ofta till begreppet ”Eat clean” och ”antiinflammatorisk kost” vilket betyder att maten är så ren som möjligt. Det är egentligen det enklaste sättet att laga mat på för man behöver inte mer än bra råvaror, lite färska och torkade örter och kryddor, god olja och lite mer tid – så får man fram helt ljuvliga smaker.

Jag äter dagligen en stor del grönsaker, lite nötter, frön och frukt av så många olika slag som möjligt. Allt från rå form til lagad på olika sätt. Till det toppar jag med lättsmälta men fullvärdiga proteiner såsom fisk, ägg, tofu och fågel. När lusten faller in njuter jag gärna av en köttbit med god sås. Oftast äter jag veganskt till lunch, för att jag mår bäst av det. Konceptet VB6 (Vegan/vegetarian before 6PM) är något som jag gärna rekommenderar de som vill och behöver äta mer vegetariskt.

De största hälsoskillnaderna upplever jag tydligt när jag minskar på (men inte slutar helt med)  gluten, laktos, rött kött och socker.

I mina föreläsningar och workshops går jag in på djupet om varför viss mat är bättre än annan mat och hur vi kan maxa näringsupptaget genom hur och när vi äter. Jag fördjupar mig även i tarmflorans betydelse för vårt immunförsvar, välmående och åldrande.

Eftersom varje människa är unik och har olika förutsättningar anpassas mina rekommendationer i privata kostrådgivningar efter din livssituation. Det handlar om att ändra vanor, beteenden och inställningen, vilket man endast kan göra genom att utgå från sig själv och sin förmåga.

hälsocoach

12787355_10208723488786664_1823195034_o