Hälsodag för personalen

Boka din skräddarsydda hälsodag

Organisera en hälsodag för personalen och låt dem lära sig mer om en hälsosam och hållbar livsstil – samtidigt som ni bidrar med mer företagshälsovård.

Genom att knyta samman mina kunskaper inom kost- och näringsrådgivning, yoga och som föreläsare, med tidigare erfarenheter som bl.a. caféägare, reseproducent och projektledare, kan jag idag erbjuda jag ett komplett och inspirerande hälsoprogram under en hälsodag eller resa för dina anställda.

Att som företag erbjuda sina anställda ett modernt friskvårdsprogram är idag en självklarhet. Jag möter era anställda och erbjuder inspiration och kunskap om hållbar hälsa och balanserad livsstil som leder till mindre sjukfrånvaro, vab, stressrelaterade symptom och ineffektivitet. Istället bygger ni bättre gruppgemenskap, friskare, gladare, mer fokuserade, effektivare och piggare anställda.

Föreläsningar

föreläsning företagshälsa

Motivera personalen med en inspirerande föreläsning till en hälsoam och hållbar livsstil. Genom kunskap är det lättare för individen att göra medvetna livsstilval som kan förebygga ohälsa, förbättra immunförsvaret, öka livsskvalité och göra oss mer glada och effektiva.

Läs mer här. Boka någon av mina mest populära föreläsningar eller säg vad du vill ha så skräddarsyr vi utifrån ert behov.

Denna typ av föreläsning räknas som en skattefri förmån, läs mer på Skatteverket.

 

 

Resor

företagshälsovård

Vill du ta det ett steg längre och resa iväg med ditt team, ledningsgrupp eller hela företaget? Jag samarbetar och reser med bl a Go Active Travel som skräddarsyr träningsresor för privatpersoner och företag samt erbjuder ett stort antal gruppträningsresor av olika slag. Att resa iväg tillsammans och träna ihop, utöver allt annat som upplevs under en sådan här resa, skapar en fantastisk sammanhållning, teambuilding och individuell utveckling.

Läs mer om träningsresor HÄR.

 

Prenumerera på Hälsonytt

chiapudding frukost recept

Månadens hälsotips. Bli uppdaterad på de senaste hälsorönen och trenderna. Inspirera personalen till daglig motion, återhämtning och medvetna kostval. Jag väljer ut det som passar era anställda, årstiden och fördjupar inom vissa ämnen som är viktiga för att förstå helhethälsa. Allt kommer samlat med inspirernde bilder i ett mail som ni distribuerar till era anställda.

För mer info om hur jag skriver besök gärna min BLOGG.

Yoga

träningsresor

Erbjud din personal yoga på företaget, under lunchen eller som start på morgonen. Det är ett mycket uppskattat sätt att få personalen att göra en fysisk och avkopplande aktivitet mitt i veckan. Yogan ger dessutom personalen en stressfri timme med tid för återhämtning och reflektion.

Jag kommer ut till er och ni frigör t ex ett konferensrum där vi kan vara.

Yoga kan också vara en aktivitet att ta in om ni har tex hälsodagar på företaget, varför inte kombinera det med en hälsosam frukost.

Maila mig så för mer information så hittar vi ett sätt som passar er.

Läs mer om yoga här.

Motivation och gemenskap

motivera personal

Jag samarbetar idag med flera väletablerade aktörer inom bl a coaching, sjukgymnastik, yoga och träning. Tillsammans kan vi skräddarsy en heldag som passar just Ditt företag och Dina medarbetare. Motivationsdagen, är en dag fylld av det som du önskar för att motivera ditt team till välmående, balans, engagemang, framgång och hälsa. Vi blandar in alla olika delar av en hållbar livsstil ink, bl a gemenskap, utrensning, utmaning, återhämtning, utveckling och motivation. Vi knyter samman de kraftfulla verktygen från mental coaching för utveckling, från meditation för närvaro och minskad stress, och från yoga och träning för rörelse och eftertänksamhet. Det ingår även en fördjupande hälsoföreläsning och vegetarisk måltid och snacks om så önskas.

Låter det intressant? Maila mig gärna för mer info. Charlotte@charlottef.se

Helhetshälsa

Efter en nulägesanalys av hälsoläget på ditt företag och det utbud i kost- och träningsmöjligheter som erbjuds, tar vi tillsammans fram ett hälsosamt, ekonomiskt hållbart och klimatsmart koncept och utbud anpassat för ert företag.

Vi tar fram ett paket som bygger på forskningbaserad kunskap, passar nutidens klimatsmarta hälsotrender och som går hand i hand med er filosofi. Allt detta gör jag på er arbetsplats vilket spar tid för era anställda.

Ni väljer vilka av nedanstående tjänster som ert företag behöver, därefter sätter vi ihop en program och offert.

  • Nulägesanalys.
  • Mål.
  • Friskvårdsprogram ink kost, yoga, träning och återhämtning för företagets anställda.
  • Skräddarsydda workshops, föreläsningar och event inom hälsa.
  • Ett hälsosammare utbud i företagets cafeteria, vendingmaskin, personalmatsal, konferensrum etc
  • Uppföljning och dokumentation.

För mer information maila mig till charlotte@charlottef.se

Företagshälsovård

 

Ju bättre ens anställda mår, desto bättre brukar de trivas på arbetsplatsen och de tenderar också att göra bättre ifrån sig då. Därför ligger det i allas intresse att ta hand om medarbetarna och skapa förutsättningar för att de ska må så bra som möjligt. Dessutom är man som arbetsgivare skyldig enligt lag i Sverige att skapa en trivsam, hälsosam och säker miljö för sina anställda. Därför väljer många företag att anställa någon, antingen internt eller externt, för att hjälpa företaget att skapa en sådan miljö. Det handlar om att erbjuda de anställda en chans att leva sundare genom till exempel mer hälsosamma kostvanor, motion och ergonomiska arbetsmiljöer.

 

 

Därför har företag hälsodagar

 

Visserligen är man som arbetsgivare tvungen att säkerställa att ens anställda mår bra, men att investera i sina anställdas välmående är lönsamt för alla inblandade. Man kan till exempel bjuda in en expert för att hålla i en så kallad hälsodag för de anställda. En hälsodag brukar bestå av inspirerande föreläsningar om kost- och motionsvanor både på kontoret och i privatlivet. Experten kan göra en nulägesanalys för att se hur företaget ligger till idag angående hälsa, när det kommer till exempelvis vilken slags mat och snacks man erbjuder de anställda i kafeterian och vilka rutiner man har för friskvård. Därefter skräddarsyr man en plan för företagshälsovården som kan inkludera allt ifrån yogaklasser, sjukgymnastik till hälsosammare kafeteria och fler inspirerande föreläsningar.

 

 

Andra evenemang inom företagshälsovård

 

Det är också populärt att kombinera sin företagshälsovård med företagets konferenser eller resor. När hela organisationen eller avdelningen åker iväg på konferens är det enkelt att bygga in aktiviteter eller föreläsningar relaterat till hälsa.

Oavsett om man kombinerar sin företagshälsovård med resor eller inte, så är det också viktigt att en god hälsa blir något grundläggande inom företaget. Det handlar om att erbjuda de anställda en trygg arbetsmiljö där stress och arbetsskador förebyggs och minimeras, samtidigt som de anställda motiveras till att leva en sundare livsstil. Företag kan till exempel bygga duschar så att fler väljer att cykla till jobbet.

 

 

Ett viktigt ansvar

 

Det är också arbetsgivarens ansvar att hjälpa sina anställda om man märker att de lider av missbruk. Likaväl ska arbetsgivaren hjälpa sina anställda efter en längre tids sjukskrivning, och anpassa arbetet så att det blir enklare att komma tillbaka. Arbetsgivaren kan ta hjälp av:

  • Livsstilscoacher
  • Sjukgymnaster
  • Ergonomer
  • Yogalärare