Vegetarisk Bönlasagne ca 4-6 personer

Ingredienser:

  • 1 pkt Risentas Bönlasagneplattor
  • 2 gula lökar
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 2 burkar körsbärstomater
  • 2- 3 mozzarella
  • 1 bit parmesan
  • 1 färsk basilika
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk tomatpure
  • 1/2 msk honung
  • salt och peppar.
  • 1 pkt färska körsbärstomater

Gör så här:

  1. Finhacka 2 gula lökar och stek på mellanhög värme i olivolja tills mjuka
  2. Pressa i 2-3 vitlöksklyftor
  3. Ta fram 1 mozzarella och parmesan (går bra att byta till fetaost, chevre eller vegansk ost) från kylen så den blir rumstempererad.
  4. Häll på de konserverade körsbärstomaterna.
  5. Salta och peppra efter smak.
  6. Häll i en 1 msk vitvinsvinäger och 1 msk tomatpuré
  7. Droppa i en 1/2 msk honung.
  8. Låt stå och puttra minst 15 minuter.
  9. Lägg i färska körsbärstomater.
  10. Riv parmesanen, ca 2 dl och blanda ner
  11. Skiva mozarellan och klipp blad från färsk basilika.
  12. Smörj bottten på en ugnsfast form.
  13. Lägg ett lager med tomatsås, toppa med några skivor mozzarella och färsk basilika, täck med bönlasagne. Gör samma sak 2 ggr.
  14. Lägg i ugnen i ca 25 minuter på 200 grader.
  15. Servera med  tex en linssallad.