Tofusallad med wokade grönsaker och glasnudlar

 

Ingredienser 4 port

  • 1 pkt naturell tofu
  • 1 pkt glasnudlar (200gr)
  • 4 nävar blandade gröna blad
  • 4 buketter broccoli
  • 3 salladslökar
  • 2 pak choi
  • 10 shiitake svampar
  • 2 tärnade tomat
  • 2 tärnade avokado
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 1 kruka Koriander

Dressing:

  • 1 msk sesamolja
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk tamarisoja
  • ½ klyfta pressad lime
  • ½ hackad chili – utan frön
  • 2 cm riven ingefära
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk honung

Gör så här:

  • Rosta sesamfröna i en ren halvhet panna tils gyllenbruna
  • Koka glasnudlarna enligt förpackningen
  • Blanda dressingen enligt receptet
  • Tärna tofun, skär salladslöken, rengör shiitaken och fördela bladen på pak choi och broccolibuketterna, marinera i 1/2 av dressingen i ca 15 minuter.
  • Tvätta och skär de övriga grönsakerna enligt ovan
  • Häll i löken tills mjuk, sedan tofun, shiitaken och pak choien i en het panna och woka tills gyllenbruna, lägg sedan i nudlarna, rör runt ordentligt.
  • Blanda salladsbladen med tomaten och avokadon
  • Blanda i den något avsvalnade woken
  • Strö över rostade sesamfrön och toppa med koriander
  • Toppa med lite mer dressing.

12544250_10208380882501721_275147181_o

Foto: Frida Bengtsson