Endivesallad

Sidesallad för 4-6 perosner.

1/2 romansallad

2 nävar ruccola

1 endivesallad

1/4 grantäpple

1 dl mandlar

1 msk Tamarisoja

Gör så här:

Blanda mandlar och Tamari ordentligt. Rosta dem i ugnen på 200 grader i ca 10-15 minuter, rör om emellanåt. Ta ut och låt svalna.

Skär salladen, gröp ur granatäppelkärnorna och blanda med ruccolan i en salldsskål. Häll upp mandlarna serparat. Gör dressingen nedan.

Ställ fram salladen och häll på dressing precis när ni ska äta, servera mandlarna bredvid så att de behåller sin krispighet.

Vinaigrette:

Blanda 6 msk olivolja, 3 msk rödvinsvinäger, 1 msk dijon,1 tsk honung, 1 tsk citron, 1 nypa dragon, svartpeppar, salt och dragon.