Raw Rocky Road

Detta recept finns även med i Food Pharmacy’s senaste kokbok på sid 145. Kolla in deras blogg och köp boken HÄR.

Blanda i en bunke:

1 dl gojibär. Jag använder de här: Gojibär

1 dl salta ekologiska jordnötter. Jag använder de här: Jordnötter

1 dl kokoschips och/eller flingor. Jag använder de här: Kokosflingor och kokoschips

1-2 nypa Himalayasalt.

Mixa i matberedaren:

2 msk kokosolja (extra virgin, raw, eko) jag använder den här: Kokoslja

100 gram urkärnade fäska dadlar. Jag använde dessa: Dadlar

1 nypa salt.

Mixa först dadlar och salt, tillsätt sedan oljan och fortsätt mixa till det blir som seg kola. Tryck ut mellan två bakplåtspappersark, skär sedan i rutor, ställ i i kylskåpet.

Smält långsamt i vattenbad:

1 dl kokosolja

1 dl rå kakao. Jag använde den här: rå kakao

1/5-1 dl valfri sötning: Jag tog 1/2 dl Yaconsirap som har ett lågt glykemiskt index, jmf med andra sötningar, och dessutom är prebiotisk, sen toppade jag upp med kokosblomsocker. yaconsirap och Kokossocker

Börja med en halv dl sötning av valfri sort (kokossocker, agave, yaconsirap, honung etc) SMAKA av, fortsätt söta tills du är nöjd men absolut inte mer än 1 dl.

Blanda ner bitar av den kalla kolan i nötblandningen, häll sedan över chokladen och blanda runt ordentligt. Häll allt på en plåt på bakplåtspapper och tryck eller kavla ut till en stor fyrkant. Ställ in i kylskåp, när det stelnat något, skär upp i valfria bitar. Kyl sedan ner tills det går att bryta bitarna då serverar du dem och fryser ner resten som sedan blir ätbara på några minuter rumstemperatur.