Raw chocolate caramel cake

(V) veganskt, (G) glutenfritt, (M) mejerifritt (S) No white sugar

Botten:

  • 1 dl mandlar
  • 2 dl cashewnötter
  • 1 dl riven kokos
  • 8 urkärnade dadlar
  • 1 msk kokosolja (extra virgin med kokossmak)
  • 3/4 dl rå kakao.
  • 1 nypa havssalt.
  • 1 msk vatten.

Gör så här:

  • Mixa nötterna & kokosen tills smuligt.
  • Lägg dadlarna, kokosoljan, salt, vatten och kakao och mixa tills kletig.
  • Olja en rund bakform (liten variant) med lite kokosolja och smeta sedan degen utmed hela formen.

Chokladkolatopping:

  • 12 dadlar – urkärnade
  • 1 dl kokosolja
  • 1 msk rå kakao
  • 1-2 nypor salt.

Gör så här:

  • Mixa allt länge tills det blir till kola.
  • Smeta på toppingen.
  • Ställ i frys eller kylskåp och ta ut strax före servering.
  • Servera med färska bär och dekorera med tex koks och citronmeliss.

12544910_10208380881461695_59239950_o

Foto: Frida Bengtsson