Ingredienser ca 4-6 personer

  • 2 finhackade charlottenlökar
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 burkar körsbärstomater
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 pkt färska körsbärstomater
  • 500 gr parmesan
  • 1 färsk basilika
  • färsk oregano
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk tomatpuré
  • 1/2 msk honung
  • salt och peppa
  • Olivolja
  • 1 msk lantbuljong

Gör så här:

  1. Finhacka lök och vitlök,
  2. Hetta upp olivolja och fräs i mellanhög värme tills mjuka
  3. Salta och peppra
  4. Häll i en 1 msk vitvinsvinäger och 1 msk tomatpuré
  5. Droppa i en 1/2 msk honung.
  6. Häll på de konserverade körsbärstomaterna och krossade tomaterna.
  7. Lägg i buljongen och späd i ca 1 dl vatten, rör runt
  8. Låt stå och puttra  i minst 30 minuter.
  9. Ta ut parmesanen från kylen så den blir rumstempererad.
  10. Ta fram auberginen, ta bort roten och skär i långa 1-centimetertjocka skivor.
  11. Riv parmesanen.
  12. Sätt ugnen på 200 grader
  13. Grilla/stek auberginen snabbt på hög värme i en stekpanna.
  14. Finhacka 1/2 bsailikan och lägg i såsen, klipp ner lite färsk oregano.
  15. Lägg i färska körsbärstomater.
  16. Smörj bottten på en ugnsfast form.
  17. Lägg ett lager med tomatsås, strö parmesan, täck med aubergineskivor. Varva tills det är slut, avlsuta med parmesan högst upp och toppa med några hela basilika blad
  18. Lägg i ugnen i ca 30 minuter på 200 grader.
  19. Servera med en grön sallad, som förätt eller som tillbehör till en varmrätt.