Lins- och bönsallad med en touch av Tabbouleh
(V) veganskt, (G) glutenfritt, (M) mejerifritt.
Som sidesallad eller huvudrätt. Recept för 6 personer. Justera mängden efter antal personer.
- 3 dl torra Belugalinser
- 1,5 dl Borlottibönor
- 1 kruka Persilja
- 1/2 Granatäpple
- 1/2 rödlök
- 1 citron
- 2 vitlöksklyftor
- 1,5 dl olivilja
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 msk honung
Salt och peppar.
Gör så här:
- Koka linser och borlottibönorna enligt förpackningen. (Alt använd färdigkokade).
- Skiva rödlöken tunt, gärna med en mandolin. Lägg i en skål, täck med vinäger och honung och lite olivolja. Syra så länge som möjligt.
- Ta ur granatäppelkärnorna och lägg i en skål.
- Blanda juicen från citronen, resten av olivoljan, pressa vitlöken och smaka av med salt och peppar
- Finhacka persiljan.
- Låt bönor och linser svalna, blanda sedan ner i en skål, blanda i dressingen, persilja, grantäpplen.
- Ta ur löken ur lagen och finhacka, blanda ner i salladen. Häll lagen i salladen.
- Smaka av och servera med en grön sallad och till valfri varmrätt, alternativt ät som huvudingrediens.