Lins- och bönsallad med en touch av Tabbouleh

(V) veganskt, (G) glutenfritt, (M) mejerifritt.

Som sidesallad eller huvudrätt. Recept för 6 personer. Justera mängden efter antal personer.

  • 3 dl torra Belugalinser
  • 1,5 dl Borlottibönor
  • 1 kruka Persilja
  • 1/2 Granatäpple
  • 1/2 rödlök
  • 1 citron
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1,5 dl olivilja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk honung

Salt och peppar.

Gör så här:

  • Koka linser och borlottibönorna enligt förpackningen. (Alt använd färdigkokade).
  • Skiva rödlöken tunt, gärna med en mandolin. Lägg i en skål, täck med vinäger och honung och lite olivolja. Syra så länge som möjligt.
  • Ta ur granatäppelkärnorna och lägg i en skål.
  • Blanda juicen från citronen, resten av olivoljan, pressa vitlöken och smaka av med salt och peppar
  • Finhacka persiljan.
  • Låt bönor och linser svalna, blanda sedan ner i en skål, blanda i dressingen, persilja, grantäpplen.
  • Ta ur löken ur lagen och finhacka, blanda ner i salladen. Häll lagen i salladen.
  • Smaka av och servera med en grön sallad och till valfri varmrätt, alternativt ät som huvudingrediens.