Kolabotten med kokoscrisp

(V) veganskt, (G) glutenfritt

Ingredienser ca 20 bitar

  • 2 dl cashewnötter
  • 2 dl havregryn
  • 24 st urkärnade dadlar
  • 8 msk rå kokosolja
  • 2 dl rå kakao
  • 2-3 nypa havssalt
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 3 msk kallt kaffe

Topping:

  • 1 dl kokos
  • 1 dl cashewnötter
  • 1/2 dl kakaonibs.
  • Havssalt

Gör så här:

  1. Lägg cashewnötterna i en matberedare och mixa tills nästan smetigt
  2. Lägg i dadlarna och mixa tills dom är i små små bitar
  3. Lägg i kakao,vaniljpulver, salt, mixa snabbt för att blanda
  4. Mixa ner kokosoljan och kaffet.
  5. När det är jämn smet mixa ner havregrynen
  6. Mixa tills smetigt, länge tills det blir som kolla.
  7. Lägg bakplåtpapper i en fyrkantig form, pressa ut kolan och ställ i kylen.
  • Rosta kokosen och cashewenötterna på en plåt med lite havssalt på 85 grader i ca 1 timme. blanda emellanåt. Låt svalna när gyllenbrunt
  • Blanda ner kakonibsen och strö över kakan.
  • Skär upp i lagom stora fyrkanter och servera.