Hasselnötsbollar

(V) veganskt, (G) glutenfritt

Ingredienser ca 12 bollar

  • 1 dl hasselnötter (kan bytas till andra nötter eller mandlar)
  • 1 dl glutenfria havregryn/ fiberhavregryn
  • 150 gr/12 st urkärnade dadlar
  • 4 msk rå kokosolja
  • 1,5 dl rå kakao
  • 1 nypa havssalt
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 msk kallt kaffe
  • Riven kokos och/eller krossade hasselnötter att rulla i.

Gör så här:

  1. Lägg hasselnötterna i en matberedare och mixa tills nästan smetigt
  2. Lägg i dadlarna och mixa tills dom är i små små bitar
  3. Lägg i havregryn, kokosolja, kakao, mixa tills allt är blandat
  4. Lägg i vaniljpulver, salt, kaffe, mixa tills smetigt.
  5. Rulla i valfri storlek i kokos/hasselnötssmul
  6. Ställ i kyl.
  7. Ta ut några minuter före servering.