Färska vårrullar med jordnötssdipp

 Ingredienser:

  • 12 st rispapper
  • 2 morötter
  • 1 paprika
  • ¼ vitkål
  • 1 stor avokado/fryst avokado
  • 2 salladslökar
  • ½ gurka
  • ½ pkt/ca 100 gram böngroddar
  • ½ mango/fryst mango
  • 1 kruka koriander

Kan även lägga i tex strimlad salmalax, räkor, tofu, eller det som du tycker om.

Gör så här:

  • Strimla morot, paprika, vitkål, salladslökar och gurka.
  • Skär avokadon och mangon i långa smala bitar. Alternativt tina dem.
  • Lägg allt sorterat på ett stort fat.
  • Förbered med en bred och djup tallrik med vatten en ren handuk och en ren stor skärbräda på ett bord.
  • Blötlägg 1 rispapper i taget, lägg det snabbt på handuken och sedan på skärbrädan.
  • Fyll på med lika stora delar av alla grönsaker i mitten av rispappret, toppa med avokado, mango och koriander och ev annan råvara.
  • Ta tag i kanten närmast dig och vik över innehållet. Vik sedan in sidorna och rulla ihop rullen.
  • Lägg på ett fat och i kylskåp.

Serveras med Peanutbutter & coconut sås och Asiatisk citruschilidressing.

Peanutbutter & coconut sås.

  • 1/2 burk saltad ekologiskt jordnötssmör
  • ½ dl saltade ekologiska jordnötter.
  • 1/2 burk cocosmjölk.
  • 2 msk färsk limesaft
  • 1 msk vinäger
  • 2 msk soja
  • 2 msk honung,
  • 2-3 nypor havssalt
  • 1-2 tsk sambal oelek.(Beroende på hur stark du vill ha).
  • LIte vatten för att späda uta.

Smaka av och krydda på mer om så önskas.