En fräsch vegansk nästan raw supersallad

(G) glutenfri, (V) vegansk, (M)mejerifri

Ingredienser 1 portion

  • 1 näve blandade gröna blad
  • 1 näve krispig isberg
  • 1 näve rå vitkål/syrad vitkål
  • 2 broccolibuketter
  • 2 blomkålsbuketter
  • 2 körsbärstomater
  • 2 cm tänad gurka
  • 1 klyftad skogschampinjon
  • ½ tärnad avokado
  • 1 portion quinoa
  • 1 msk rostade cashewnötter
  • 1 msk Granatäpple
  • Toppad med bladpersilja.

Dressing:

  • 3 delar olivolja
  • 1 del vitvinsvinäger
  • 1 del Tamarisoja
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 krm currypulver
  • 1 tsk örtsalt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta (valfritt)
  • 1 klyfta pressad citron.

Gör så här:

  • Rosta cashewnötterna i en ren, halvhet panna tills gyllenbruna.
  • koka upp quinoan enligt förpackningen.
  • Skölj och rengör alla grönsaker.
  • Skär dom enligt ovan.
  • låt quinoan svalna.
  • Börja packa glasburken med quinoan i botten, fortsätt med de tyngre grönsakerna och avsluta med caschewnötterna, granatäpplena och bladpersiljan.
  • Blanda dressingen enligt recept, rör om ordentligt.
  • Precis före servering häll på dressing och skaka om burken med stängt lock.

12499068_10208380881221689_113069363_o

Foto: Frida Bengtsson