Hälsoresor och kurser

Välkomna!

Följ med på spännande, magiska och upplevelserika hälsoresor, yogaresor och kurser Online, i Sverige och världen!

Alla resor görs i samarbete med andra profiler och aktörer och har olika teman konceptualiserade efter vår kombinerade expertis. Hälsoresorna är personliga och sker oftast i små grupper. Dagarna fylls med olika aktiviteter såsom yoga, träning, vandring, meditation, workshops, föreläsningar och kulturupplevelser i form av god mat, vinprovning och sightseeing.

Självklart skapas utrymme för återhämtning och egentid.

Härligt om du vill följa med!

Våga drömma och börja leva

Toscana 26-30/8 2021 i samarbete med Peppe Ekmark.

En kurs i Toscana, Casa Oliveta, för dig som vill ha kunskap och inspiration för att på riktigt börja tro på dig själv, våga drömma och leva det liv du vill

För mer info och anmälan klicka HÄR.

Hälsosmart – Onlinekurser

Onlinekurser för dig som vill bryta mönster, förändra matvanor, komma igång med träning, rörelse och återhämtning.

Du startar när det passar dig!

I samarbete med Ingela Nilsson.

Läs mer HÄR.

Åldrandets Gåta med Henrik Ennart

I samarbete med SvD och Go Active travel.

Tillsammans med vetenskapsjournalisten och författaren Henrik Ennart går vi på djupet för att få en del av svaren på hur man kan leva ett långt, friskt och lyckligt liv. Vi tar del av livet i Acciaroli, lyssnar på Henriks intressanta föreläsningar, yogar med Charlotte Fredriksson och utforskar, upptäcker och inspireras vi av ortsbornas livsstil.

Samtliga resenärer erbjuds dessutom ett kostnadsfritt, frivilligt deltagande i ett forskningsprojekt som görs i samarbete med Skånes Universitetssjukhus och Lunds universitet, och med Professorerna Salvatore di Somma och Olle Melander på plats.

Läs mer och boka HÄR.

Yoga weekend Sverige

Yoga weekend 27-29 maj 2022 på Körunda.

I samarbete med Sandra Lones och Go Active Travel.

En maxad miniweekend fylld med yoga, meditation, pranayama och chanting.

Läs med och BOKA HÄR.

Antiinflammatorisk livsstil

Kommer snart ONLINE och på olika ställen runt om i landet!

Föreläsning om Antiinflammatorisk kost och livsstil.

Läs mer HÄR.

 

Hälsosmart – Inspirationsdag

 

FRAMFLYTTAD pga Corona, nytt datum kommer! I samarbete med Ingela Nilsson.

Heldagskurs med föreläsningar, yoga, lunch och träning för en hälsosmart och hållbar kropp och sinne.

Mer info och boka HÄR.

 

 

Våga drömma och börja leva – Inspirationsdag

FRAMFLYTTAD pga Corona, nytt datum kommer!  I samarbete med Peppe Ekmark.

Heldagskurs med yoga, föreläsningar, lunch och workshops.

Läs mer och boka HÄR.

Vad är hälsoresor?

 

Att åka på hälsoresa blir allt mer populärt eftersom att fler vill lägga mer tid och pengar på att må bra. Hälsoresor av olika slag innebär ofta att man kombinerar flera härliga aspekter av välmående; så som mental vila, fysisk träning, god och nyttig mat samt roliga aktiviteter. Hälsoresorna jag erbjuder kan se väldigt olika ut. Den kan till exempel ske i Sverige eller någon annanstans i världen. De kan vara allt ifrån en dag till flera veckor.

Generellt planeras så att hälsoresan varar några dagar, så att man hinner lära känna arrangörerna och de andra resenärerna. Hälsoresan kan vara intensiv med aktiviteter eller mycket egen tid. Hur intensiv en resa är beror på vilken typ av träning eller aktivitet som resan fokuserar på.

 

 

Olika typer av hälsoresor

 

En hälsoresa kan vara utformad antingen som en aktivitetsresa eller som en kurs. Kurserna varar vanligtvis en längre tid än en resa där man bara ägnar en viss del av tiden åt själva aktiviteten. Olika aktiviteter som en hälsoresa brukar inkludera är:

  • Yoga
  • Meditation
  • Workshops
  • Vandring
  • Matlagning och inspirerande aktiviteter för en hälsosammare livsstil

 

En träningsresa eller en yogaresa brukar vara upplagd så att man gör ett eller två stycken tränings- eller yogapass om dagen, varvat med hälsosamma måltider, utflykter, meditation och vila. En del väljer att åka på en hälsoresa själva, för att ha tid att stänga av och koppla bort vardagen.

 

Andra väljer att göra det med sin partner eller vän som en gemensam upplevelse. Den här typen av hälsoresor brukar hållas på vackra herrgårdar i Sverige eller på inspirerande platser i varmare länder.

 

 

En nystart

 

Instruktörerna på mina hälsoresor har omfattande kunskap och coachar en igenom hela resan. Att må bra, både mentalt och fysiskt, är viktigt och någonting man bör prioritera i livet. En hälsoresa kan vara ett sätt att skapa en nystart för sig själv. Många som kommer hem från en hälsoresa känner att de har fått den push de behöver för att våga följa sina drömmar och välja ett liv som gör dem lyckliga. Resan innebär en möjlighet att lära sig något nytt, att utforska okända delar av sig själv och att hitta den inspiration och motivation som man behöver för att skapa en sundare livsstil. En hälsoresa kan därför ses som en investering i sitt eget välmående.