FÖRELÄSNINGAR

Under mina hälso- och inspirationsföreläsningar reder vi ut olika teorier, begrepp och forskning som kopplas med hälsa idag. Ni får mer kunskap om hur människan fungerar och vilka förutsättningar som krävs för att kroppen ska ta upp så mycket näring som möjligt, förbättra immunförsvaret, tarmfloran, humöret och fysiken mm.

Jag ger er även verktyg till hur ni ska implementera denna kunskap i er vardag, både hemma och på jobbet. Alla kommer gå hem med realistiska mål och handfasta tips på förändring.

Föreläsningen kan även anpassas efter ert önskemål om ett ämne inom hälsa, se nedan två exempel på föreläsningar.

För mer info och för att boka kontakta mig här

 

hur ska man äta. tips på bra probiotika

hälsokonsult stockholm

Vägen till en hållbar och hälsosam livsstil.

Föreläsning nr 1

Våra livsstilsval kan förbättra vårt välmående. Lär dig allt om de 5 vanor som sägs addera hälsosamma år i livet. Enligt den senaste forskningen är det just livsstilen och de vanorna som vi kan påverka som i förlängningen kan ge oss ett längre och friskare liv. Vi reder ut de olika vanorna, varför det är så viktigt att få alla komponeneter i livsstilen balanserade, bryter ner dem och diskuterar hur vi kan få in mer av dem i våra liv.  Och hur vi påverkas av att inte ta hand om oss.

Dessutom pratar vi om de 9 sk power habits (varav av de fem ovan ingår) som människorna i the Blue Zones (dom som lever längst och är lyckligast i världen) lever efter.

I de här vanorna ingår såklart en balanserad och hälsosam kost vilket vi kommer att gå igenom samt fördelen att ha en gynnsam tarmflora för att uppnå balanserad hälsa.

För mer info maila charlotte@charlottef.se

 

Boosta tarmfloran med antiinflammatorisk kost.

Föreläsning nr 2

Hur mår egentligen din tarmflora och påverkas den av en obalanserad livsstil?

Vi har alla hört det förut; att hälsa börjar inifrån, du är vad du äter och att sjukdomar börjar i tarmen. Under den här föreläsningen djupdyker vi i massa ny forskning om hur tarmflorans balans påverkar oss fysiskt och psykiskt, stämmer det verkligen att vi kan påverka vårt humör beroende på våra bakterier i magen?

Och hur kan vår livsstil påverka vår tarmfloran. Varför hänger detta ihop?

Här får du svar på hur vi kan förbättra tarmfloran, immunförsvaret och den allmänna hälsan genom maten vi äter. Vad är antiinflammatorisk kost och varför den är den så bra för oss?. Vi går igenom vilken mat vi ska minska på och varför, vilken mat vi ska äta mer av och flera tips på hur vi kan implementera den i vår vardag.

För mer info maila charlotte@charlottef.se