Inspirerande hälsoföreläsningar

Vill ni bli piggare, gladare och mer effektiva? Vill ni minska på sjukfrånavaron och vab? Då hoppas jag kunna inspirera er till hur man kan träna, äta, återhämta sig och leva för att uppnå optimal balanserad hälsa!

Under mina hälso- och inpsirationsföreläsningar reder vi ut olika teorier, begrepp och forskning som kopplas med hälsa idag. Ni får mer kunskap om hur människan fungerar och vilka förutsättningar som krävs för att kroppen ska ta upp så mycket näring som möjligt, förbättra immunförsvaret, tarmfloran, humöret och fysiken mm.

Jag ger er även verktyg till hur ni ska implementera denna kunskap i er vardag, både hemma och på jobbet. Alla kommer gå hem med realistiska mål och handfasta tips på förändring.

Föreläsningen kan även anpassas efter ert önskemål om ett ämne inom hälsa.

För mer info och för att boka kontakta mig här.

Föreläsning på Swedbanks HK.

Vägen till en hållbar och hälsosam Livsstil.

Föreläsning nr 1.

PC: Top Genes.

 

Våra livsstilsval kan förbättra vårt välmående. Lär dig allt om de 5 vanorna som sägs addera 14 hälsosamma år i livet. Enligt den senaste forskningen är det just fem vanor/livstilsval vi kan påverka som i förlängningen kan ge oss ett längre och friskare liv. Vi reder ut de olika vanorna, bryter ner dem och diskuterar hur vi kan få in mer av dem i våra liv.  Och hur vi påverkas av att inte ta hand om oss.

Dessutom pratar vi om de 9 sk power habits (varav av de fem ovan ingår) som människorna i the Blue Zones (ni vet dom som lever längst och är lyckligast i världen) lever efter.

I de här vanorna ingår såklart en balanserad och hälsosam kost vilket vi kommer att gå igeom  samt fördelen att ha en gynnsam tarmflora för att uppnå balanserad hälsa.

För mer info maila charlotte@charlottef.se

PC: eunicakes

 

 

Boosta tarmfloran med antiinflammatorisk kost.

Föreläsning nr 2.

PC: CharlotteF

 

Hur mår egentligen din tarmflora och påverkas den av en obalanserad livsstil?

Vi har alla hört det förut; att hälsa börjar inifrån, du är vad du äter och att sjukdomar börjar i tarmen. Under den här föreläsningingen djupdyker vi i massa ny forskning om hur tarmflorans balans påverkar oss fysiskt och psykiskt, stämmer det verkligen att vi kan påverka vårt humör beroende på våra bakterier i magen?

Och hur kan vår livsstil påverka vår tarmfloran. Varför hänger detta ihop?

Här får du svar på hur vi kan förbättra tarmfloran, immunförsvaret och den allmänna hälsan genom maten vi äter. Vad är antiinflammatorisk kost och varför den är den så bra för oss?. Vi går igenom vilken mat vi ska minska på och varför, vilken mat vi ska äta mer av och flera tips på hur vi kan implementera den i vår vardag.

För mer info maila charlotte@charlottef.se

PC: Charlottef