FÖRELÄSNINGAR OM HÄLSA

Mina hälso- och inspirationsföreläsningar reder ut olika teorier, begrepp och forskning som kopplas med hälsa idag. Under mina föreläsningar om hälsa får du mer kunskap om hur människan fungerar och vilka förutsättningar som krävs för att kroppen ska ta upp så mycket näring som möjligt, förbättra immunförsvaret, tarmfloran, humöret och fysiken mm.

Jag ger er även verktyg till hur ni ska implementera denna kunskap i er vardag, både hemma och på jobbet. Alla kommer gå hem med realistiska mål och handfasta tips på förändring i ens livsstil och hälsosamma vanor.

Föreläsningen kan även anpassas efter ert önskemål om ett ämne inom hälsa, se nedan tre exempel på föreläsningar.

För mer info och för att boka kontakta mig här

 

hur ska man äta. tips på bra probiotika

hälsokonsult stockholm

Föreläsningar om hälsa

 

Allt fler börjar förstå vikten av att ha en god hälsa. En god hälsa kan göra att du undviker olika sjukdomar som är kopplade till din livsstil.

Exempelvis är hjärt-och kärlsjukdomar och diabetes några av de vanligaste sjukdomarna som en bristfällig livsstil och kosthållning för med sig. Under mina föreläsningar om hälsa förklarar jag hur kroppen fungerar och varför dålig kost kan leda till sjukdomar. Förutom att föreläsningarna är informativa och inspirerande, har jag en professionell bakgrund och en gedigen erfarenhet inom området:

  • licensierad kost- och näringsrådgivare
  • yogalärare
  • livsstilscoach

 

 

Orsaker och samband

 

På föreläsningar om hälsa går man in mycket på olika samband i ens livsstil som påverkar hur man mår. Det finns till exempel mycket forskning och information om hur kost och hälsa hänger ihop, samt motion och hälsa. Det är först när man har kunskapen och förstår orsakerna till en ohälsosam livsstil och sambanden mellan olika faktorer som man kan påverka sin hälsa i rätt riktning.

 

 

Olika föreläsningar

 

Mina föreläsningar om hälsa följer ett helhetskoncept där jag går igenom allting från grunden. Man lär sig om hur människokroppen fungerar, vilka förutsättningar man har för att påverka sin hälsa och jag hjälper dig att ta fram egna verktyg för att stärka immunförsvaret och fysiken, förbättra kostvanor och tarmfloran – helt enkelt må bättre genom att skapa en sundare livsstil.

Om man är intresserad av en specifik aspekt av hälsa så kan man välja en föreläsning som handlar om just det ämnet. Det kan till exempel vara näringsupptag, livsstilsförändringar, kostvanor eller sambandet mellan träning och bättre sömn. Jag utbildar inom de områdena jag är expert på. Söker du en annan typ av specifik expertis, kan jag rekommendera dessa samarbetspartners.

 

För att se ett exempel på föreläsningar om hälsa i Stockholm se mer här. För specifika önskemål, till exempel en föreläsning om hälsa till ett företag, så kan du kontakta mig. Det kan vara en god idé för att motivera sina anställda till en hälsosammare livsstil och högre produktivitet på jobbet.

Vägen till en hälsosmart livsstil.

Föreläsning nr 1

Våra livsstilsval kan förbättra vårt välmående. Lär dig allt om de 5 vanor som sägs addera hälsosamma år i livet. Enligt den senaste forskningen är det just livsstilen och de vanorna som vi kan påverka som i förlängningen kan ge oss ett längre och friskare liv. Vi reder ut de olika vanorna, varför det är så viktigt att få alla komponeneter i livsstilen balanserade, bryter ner dem och diskuterar hur vi kan få in mer av dem i våra liv.  Och hur vi påverkas av att inte ta hand om oss.

Dessutom pratar vi om de 9 sk power habits (varav av de fem ovan ingår) som människorna i the Blue Zones (dom som lever längst och är lyckligast i världen) lever efter.

I de här vanorna ingår såklart en balanserad och hälsosam kost vilket vi kommer att gå igenom samt fördelen att ha en gynnsam tarmflora för att uppnå balanserad hälsa.

För mer info maila charlotte@charlottef.se

 

Antiinflammatorisk kost och livsstil.

Föreläsning nr 2

Det finns flera födoämnen som tex socker, margarin, alkohol, gluten, laktos och rött kött som kan, vid för stort intag, orsaka låggradig inflammation i kroppen. En sådan inflammation kan senare leda till livsstilsrelaterade sjukdomar såsom hjärt- och kärl, fetma, diabetes och depression. Det finns däremot många andra födoämnen som faktiskt skyddar mot inflammation tex grönsaker, rätt fetter, havre och t.o.m kaffe. Med kosten och livsstilen kan vi alltså påverka detta ganska enkelt och snabbt och minska inflammation och förebygga risken för sjukdom.

Här får du svar på hur vi kan förbättra den allmänna hälsan genom maten vi äter. Vad är antiinflammatorisk kost och varför den är den så bra för oss? Vi går igenom vilken mat vi ska minska på och varför, vilken mat vi ska äta mer av och flera tips på hur vi kan implementera den i vår vardag.Men det är inte bara kosten som påverkar, vi går därför också igenom några rutiner i vardagen som kan minska inflammation.

För mer info maila charlotte@charlottef.se

Tarmfloran – Du är vad din tarm tar upp.

Föreläsning 3

Hur mår egentligen din tarmflora och påverkas den av en obalanserad livsstil?

Vi har alla hört det förut; att hälsa börjar inifrån, du är vad du äter och att sjukdomar börjar i tarmen. Under den här föreläsningen djupdyker vi i den senaste forskningen om hur tarmflorans balans påverkar oss fysiskt och psykiskt. Stämmer det verkligen att vi kan påverka vårt humör beroende på våra bakterier i magen?

Och hur kan vår livsstil påverka vår tarmfloran. Varför hänger detta ihop?

För mer info maila charlotte@charlottef.se